ZECI de MII de sătmăreni, fără PROTECȚIE în mediul RURAL. Primăriile nu își permit PAZNICI, polițiștii fug de la sate

Zeci de mii de persoane din mediul rural au fost lăsate fără niciun fel de apărare. Nu este niciun fel de exagerare. Majoritatea primăriilor din județul Satu Mare nu își permit să angajeze paznici. Pur și simplu nu au bani în buget! Primarii o recunosc deschis, fără niciun fel de ezitare!

Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Satu Mare nu are efectiv oameni. Mai exact, ar fi nevoie de angajarea a cel puțin 48 de persoane pentru a se asigura necesarul minim. Vestea bună este că în următoarea perioadă se va organiza un concurs în acest sens. Până atunci, Dumnezeu cu mila!

În județul Satu Mare există 56 comune, având 226 sate, cu o populație de 206.593 locuitori. Posturile de poliție – cu personal insuficient – se află și la zece kilometri de un posibil loc de intervenție arondat secției. De exemplu, de la Pișcolt la Scărișoara Nouă. Iar exemplele ar putea continua. Rezultă că zeci de mii de persoane nu se află în aria de protecție efectivă a polițistului rural. Cu toată operativitatea și bunăvoința vreunui om al legii, ar fi situații în care nu ar putea interveni la timp.

În tot acest timp, chiar şi un hoţ mai neîndemânatic îşi poate lua tălpăşiţa fără să fie încurcat de către purtătorii de uniformă. Ca să nu mai spunem de un posibil violator sau criminal.

Inregistrare-domenii-728x90

Fii primul care comentează! despre "ZECI de MII de sătmăreni, fără PROTECȚIE în mediul RURAL. Primăriile nu își permit PAZNICI, polițiștii fug de la sate"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.


*


Mai multe despre Politia Rurala
Tinerii vor să fie polițiști în comunele mari. Zeci de candidați pentru un loc la Apa, unul singur la Andrid

Închide