Criză de medici în SPITALELE din județ. Se caută zeci de doctori și sute de asistenţi medicali

Chiar dacă în ultimii ani au fost renovate mai multe secții ale Spitalului Județean Satu Mare și ale Spitalului Municipal Carei, fiind dotate și cu aparatură performantă, lipsește tocmai cel mai important element: cadrul medical. În județ, la o primă strigare, ar fi nevoie de un număr de peste 30 de medici.

De exemplu, la Carei se caută medici specialişti pe secţiile de diabetologie, oncologie, urologie şi neurologie. Cu toate că au fost scoase posturile la concurs de ani de zile, medicii tineri nu vin în Carei. Cu toate că administrația locală a făcut eforturi semnificative pentru a le oferi condițiile necesare. Așa s-a ajuns ca multe cabinete modernizate să zacă nefolosite.

La nivel de județ ar mai fi nevoie de specialiști la secţiile de terapie intensivă, radiologie, psihiatrie neonatologie şi cardiologie. Concret, se impune angajarea a circa 200 de asistenți medicali pentru ca actul medical să se facă la un nivel optim.

Inregistrare-domenii-728x90

Fii primul care comentează! despre "Criză de medici în SPITALELE din județ. Se caută zeci de doctori și sute de asistenţi medicali"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.


*


Mai multe despre sanatate
Sătmărencele NU își cunosc DREPTURILE
Sătmărencele NU își cunosc DREPTURILE. TESTUL care le dă o ȘANSĂ în plus la viață

Închide