Zonele INTERZISE din județ. Locurile unde se intră doar cu FORȚELE SPECIALE (FOTOGALERIE)

În județul Satu Mare există locuri interzise unui om normal. Cu toate că libertatea de mișcare este garantată de Constituție. În acele locuri, statul de drept nu există. Legile sunt dizolvate sub puterea pumnului. Aici cel mai puternic stabilește ce este bine și ce este rău. Cine trăiește și cine moare.

Astfel locuri sunt în majoritatea municipiilor, orașelor sau comunelor, dar cele mai periculoase se află în Satu Mare, Carei, Tășnad și Stâna. Nici polițiștii nu intră în astfel de zone decât în număr mare și puternic înarmați. Iar problema majoră este că aceste veritabile ghetouri sunt niște ascunzători perfecte pentru unii dintre cei mai periculoși infractori.

1. Cartierul social din Tășnad. În fotografiile de mai sus, polițiștii de la trupele speciale însoțesc polițiștii de la Investigații Criminale într-o acțiune de depistare a traficanților de țigări. Aici trăiesc circa 40 de familii, cu aproximație. căci nimeni nu știe numărul exact. De aici lumea vine și pleacă. Nu lipsesc nici urmăriții general, infractori deosebit de periculoși, căutați pentru crimă, viol sau alte infracțiuni comise cu violență. Tășnădenii nu intră în această zonă. Nici măcar reprezentanții autorităților, decât însoțiți de polițiști sau jandarmi.

2. Cartierul social din Stâna. În comuna Socond, sat Stâna, există o comunitate care numără câteva sute de suflete, în care nu intră nici ambulanța. Acolo se ajunge pe un drum de pământ, după ce se urcă un deal. Majoritatea caselor sunt efectiv din pământ și nuiele. Mai toți trăiesc din ajutor social. Cei mai înstăriți locuiesc lângă școala de lângă drumul principal. Aceștia sunt cunoscuți mai ales în piețele agroalimentare din municipiul Satu Mare, unde au cam ajuns să facă legea. Fotografiile de mai sus sunt de la un scandal de la școala din Stâna, în care directorul unității de învățământ a fost agresat de ”părinți”. Un lucru este însă clar: pe acolo nu se trece!

3. Cartierul social de pe strada Ostrovului, municipiul Satu Mare. În municipiul Satu Mare există mai multe zone interzise. Fie că vorbim despre strada Vulturului, imobilul de pe strada Horea nr.6 sau strada Ostrovului. Dar cele mai mari probleme sunt generate de persoanele care locuiesc pe strada Ostrovului. Primăria a încercat de mai multe ori să facă ordine în zonă, dar fără niciun fel de succes. În imaginile de mai sus, edilii sătmăreni au încercat să mai facă un pas spre ajutorarea ”locatarilor”. Dar, ca de obicei, rără nicio șansă. Chiar dacă trăiesc din ajutor social sau din mici infracțiuni, mai toți au televiziune prin satelit.

4. Cartierul social din Carei. Pe străzile Danko Pista și Cerbului din municipiul Carei locuiesc zeci de familii. Situat la periferia localității, în zona Gării CFR, nici polițiștii nu prea își fac treabă prin zonă. Primăria Carei a încercat să îi ajute, dar degeaba. Le-a făcut un sistem de canalizare, dar l-au distrus. Anual, zona se inundă, iar aceiași locatari acuză autoritățile din nou.

Inregistrare-domenii-728x90

3 Comments on "Zonele INTERZISE din județ. Locurile unde se intră doar cu FORȚELE SPECIALE (FOTOGALERIE)"

  1. Cio…. tot ci…. raman peste tot. Poti sa le faci orice ca este DEGEABA. Valabil pentru orice sat – comuna – oras din lume.

    View Comment
  2. o sa merg in fiecare locatie si o sa imi fac un selfie cu oamenii de acolo si o sa va trimit poze

    View Comment
  3. De pe ce o să trimiteți dacă rămâneți fără telefon? Vorbind serios acum, se vede că nu ați înțeles ideea articolului.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.


*


Mai multe despre Satu Mare
Prefectura Satu Mare ”pompează” TREI MILIOANE de euro în RUINA de lângă Poliția Satu Mare (FOTO)

Închide