Vin gratis, muzică și mâncare în centrul Sătmarului. În limita locurilor disponibile…
Cu ocazia Festivalului Vinului ce va avea loc în acest week-end, sătmărenii au posibilitatea să cunoască mai bine vinurile din județ. Astfel, pe toată perioada festivalului se va organiza un program de degustări de vinuri sătmărene.
Intenția organizatorilor este ca sătmărenii să aibă posibilitatea de a degusta și de a vorbi despre vinurile județului printr-un cadru elegant, cu prezentare profesională.
Cei interesați pot face rezervări la prezentarea dorită prin Asociația Viticultorilor din județul Satu Mare la cortul de evenimente amenajat pentru această degustare în Piața 25 Octombrie în zilele de 17 și 18 iunie, orele 14.00 – 19.00. Numărul locurilor este limitat.
Programul degustărilor de vin din Piața 25 Octombrie:
Sâmbătă, 17 iunie:
16.00 – 17.30 – Prezentare și degustare vinuri din zona viticolă Beltiug
17.00 – 19.00 – Prezentare și degustare vinuri din zonele viticole Halmeu, Turulung, Ardud și Viile Satu Mare
19.00 – 20.30 – Prezentare și degustare vinuri din zonele viticole Dobra, Carei și Orașu Nou
Duminică, 18 iunie
15.00 – 16.30 – Prezentare și degustare vinuri din zonele viticole Dobra, Carei și Orașu Nou
16.30 – 18.00 – Prezentare și degustare vinuri din zonele viticole Halmeu, Turulung, Ardud și Viile Satu Mare
18.00 – 19.30 – Prezentare și degustare vinuri din zona viticolă Beltiug.
Pentru a oferi vizitatorilor un program diversificat, în acest an, organizatorii au selectat mai multe stiluri muzicale: folclor și muzică tradițională, dar și folk sau blues, swing, similar altor festivaluri de vinuri.
Sâmbăta:
15.00: Ansamblul folcloric județean ”Doruri Sătmărene”
16.00: Petrică Mureșan
18.00: Canarro – ”manouche swing” ”django swing”
19.00:Black River Blues Band
21.00: Proconsul
Duminică:
15.00: Elevii Școlii de Arte
18.00: Suba Attila & Soulfool Band (new orleans blues & swing )
19.00: Ducu Bertzi
20.00: Pély Barna one-man show
21.30: White Mahala
În ambele zile vor fi organizate degustări de vinuri în Piața 25 Octombrie, iar o echipă coordonată de chéf Bertici Kinga va prepara mâncăruri tradiționale care se asorteză cu vinurile nobile: gulaș de fasole jókai, ciorbă țărănească, sărmăluțe sătmărene, sarmale cu arpacaș și vin alb, tocană de cartofi cu ciolan, ghiveci de legume cu cărnați de casă, papanași fierți și găluște cu fructe de sezon.
Astfel, pentru 17-18 iunie este pregătit un program diversificat, atât pentru consumatorii de vinuri cât și pentru iubitorii muzicii, a preparatelor culinare tradiționale, un program pentru toate gusturile. Vă așteptăm!