VIDEO. Protest fără precedent al elevilor de la Colegiul ”Eminescu”! Directorului i s-a cerut ”demisia”
Protest fără precedent al elevilor de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din municipiul Satu Mare. Zeci de elevi au cerut ca festivitatea de absolvire să nu se țină la un restaurant din municipiul Satu Mare, ci în incinta unității de învățământ. Argumentele elevilor au fost simple: acolo au terminat liceul și acolo au vrut să aibă loc și festivitatea.
Așa că au pornit la întâlnirea cu directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, Liviu Rotaru, scandând: ”Nu mergem la Esedra!”. Unul dintre elevi a strigat chiar: ”Demisia!”
În fața directorului Rotaru, elevii au dat dovadă de curaj și verticalitate. Redăm câteva dintre argumentele acestora: ”Mai bine să ne plouă în școală decât să mergem acolo”, ”Aici am tras patru ani de zile, și dacă începem la ora 11.00 rămânem aici. Suntem singura școală care părăsește liceul. Așa prestigiu are liceul încât plecăm la Esedra?! Pe noi nu ne întrebați niciodată nimic”, respectiv ”Este vocea elevilor, este festivitatea noastră și noi avem dreptul să decidem unde să o ținem. Dacă vreți (elevul se adresează directorului, n.red.) o să țineți festivitatea singur”.
Directorul Liviu Rotaru a încercat să aibă o atitudine conciliantă și să-și explice decizia luată încă de miercuri, invocând motive de securitate și bună desfășurare, dar a cedat pe final și a răspuns tranșant: ”Cine vrea bine, cine nu, la revedere!”
”Nu puneți în modul acesta radical problema. Eu nu o să strig nicidecum la voi, nu este menirea mea. Voi se pare că aveți dreptul să strigați. Responsabilitatea securității și a bunei desfășurări este a școlii. În urmă cu trei ani am avut o situație pe care nu mai vrem să o retrăim. Un conducător trebuie să-și asume o decizie. Vă rog frumos să aveți înțelegere. Este o mobilizare de peste o mie de persoane. Tocmai de aceea am luat decizia cu 24 de ore înainte. Decizia este întemeiată, am luat-o, punct! Cine vrea, bine, cine nu, la revedere!”, a declarat Liviu Rotaru, în fața elevilor.
Soluția conducerii Colegiului Național a fost atât de ”inspirată” încât a blocat traficul pe strada Gorunului din municipiul Satu Mare, care duce spre Micula. Și asta din cauza sutelor de mașini care au parcat în zonă. Mai exact, este vorba despre familiile, apropiații și prietenii elevilor de clasa a XII-a a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”.
Oamenii și-au parcat mașinile pe marginea drumului, nemaifiind loc în parcarea rstaurantului. Mașinile de mare tonaj, ai căror șoferi folosesc așa-zisa variantă de ocolire a municipiului Satu Mare, nu s-au putut strecura printre autovehicule lăsate pe acostament.
Mai multe echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție s-au aflat la fața locului pentru a decongestiona traficul. Oamenii legii au sosit în jurul orei 12, spun șoferii care precizează că au parcurs în câteva ore pentru a putea intra în municipiul Satu Mare.
Va rezolva directorl la bac sa vedeti numa… :))
View CommentDobitoc tre’ sa fii!!Cum dracu sa inchei anul scolar la…Esedra ????!!!Ori exista interese ???
View CommentAsta e școală sau anarhie? Acum elevii muștruluiesc profesorii? Dacă strada Gorunului care e o stradă mare, a fost blocată, ce se întâmpla pe strada Eminescu, care e o stradă mult mai mică? An de an acolo era o nebunie cu parcarea, tot Centru Nou era arhiplin, nu se putea circula! Atunci a fost bine, acum nu? Hai să fim serioși!
View CommentNiște eleve guralive fac regulile într-o școală? Elevii trebuie să înțeleagă că școala nu e un club, la școală autoritatea o reprezintă profesorii, elevii merg acolo să învețe, nu să facă scandal! Admirabil calmul directorului!
View CommentMult respect pe „elevele guralive, care fac legea”, ele vor fi viitorul acestei tari si.. cel mai probabil chiar schimbarea in tara asta mizera.
View CommentCei care cred ca profesorii fac legea.. probabil nu ati ajuns prea departe in viata si ati fost mereu acei copii ascultatori, care nu s-au bucurat de viata si nu castigat experienta din prostiile facute, pt ca „vaaai ce o sa spuna mama, trebuie sa fiu cuminte si sa ascult profesorii”. Metoda asta, va forma doar niste sclavi in aceasta viata si nu adevarati conducatori.
Acei copii au avut tot dreptul pt a scanda si a face avel mic spectacol. Au facut, exact ce ati facut si voi, in strada „cu mue psd”. Asta au vazut ca functioneaza, mai nou, deci au incercat si ei.
Asa ca, stimabilii mei, ipocriti, nu mai comentati aiurea si deschideti-va ochii. Lasati copiii sa isi exprime punctul de vedere, si sa ii ascultati mai bine, sunt si ei la varsta majora si au drepturi, e exact ca voi „cei maturi”.
Generatiile s-au schimbat si uneori parerea celor tineri e mult mai adevarata decat a celor care crrd ca „stiu” ce e bine.
@Parinte- Dar de ce trebuie sa vina ”parintii” musai cu masina la festivitate ??Plus copiii,care deja le aveau parcate inca de dimineata in jurul liceului ??!!Asta demonstreaza ca ‘geaba faci scoala la cel mai bun liceu,ca tot taran prost ramai !!
View CommentDomnul director a vrut să facă o trebă bună iar unele eleve care au vrut să-și facă publicitate repede au trecut la revoltă ( să le fie rușine pentru modul cum au procedat). Au dat dovadă de reavoință. La căți elevi și parinți și profesori și prieteni participă la acest eveniment credeți că încăpeau in curtea școlii? Mașinile unde parcau? Că fără ele nu mai circulă nimeni. În ultimele zile vremea a fost nefavorabilă pentru un eveniment în curte, era mai bine în ploaie? Nu vă revoltați fără să gândiți că vă faceți de râs.
View CommentCasa de cultură era ocupată? Iar despre unde parcau mașinile eu zic să vorbiți cu cei care au parcat pe marginea străzii Gorunului. Oare în alți ani s-a gândit cineva unde vor parca mașinile? Sunt convins că alte licee au parcări private ca să nu încurce circulația. O zi pe an. Povestim și de costuri? Sau este important să fie apărat directorul. Prognoza meteo se cunoștea cu, măcar, o săptămână înaintea festivității. Era timp pentru o soluție agreată de ambele părți.
View Comment