VIDEO. Proiectare 3D personalizată și gratuită în Satu Mare! Specialiștii Lebăda vă ajută
Renovarea unei locuințe nu este o treabă ușoară, de aceea nu este nicio problemă dacă te inspiri din reviste sau poți apela la opinia specialiștilor din magazinele Lebăda, fie ei arhitecți, designeri sau consilieri de vânzări. Pentru un proiect 3D personalizat programează-te online pe https://lebada.ro/proiectare
De ce este important un proiect 3D personalizat și care sunt avantajele
- alegerea culorilor şi formelor gresiei şi faianţei potrivite băii sau bucătăriei tale
- vizualizarea spaţiului înainte de începerea amenajării
- posibilitatea de a face un tur virtual prin baia sau bucătăria ta şi de a o vedea din toate colţurile 3D
- punerea proiectului la dispoziţia ta pentru a te consulta cu familia
- estimare reală a costurilor amenajării
- calcularea necesarului de materiale
- consilierea oferită de către designeri în privinţa gamei cromatice şi temei designului
Atenție la finisajele interioare
Chiar dacă sunt printre ultimele detalii alese atunci când renovăm o locuință, finisajele interioare au nevoie de toată atenția noastră. Ele sunt cele care ne personalizează și ne scot din anonimat casa sau apartamentul. De la gresie, faianță, vopsea, tapet, prize, plinte etc., toate fac parte din categoria finisajelor și alegerea lor este o misiune foarte importantă. Rolul lor este de a crea un echilibru între partea practică și cea estetică, misiune ce poate fi chiar plăcută pentru că într-un final locuința renovată va deveni un cămin.
La început poate părea dificil, dar tot ce trebuie să faci este să ții cont de câteva sfaturi de la specialiștii Lebăda.
Începe cu ce este cel mai important
Pentru o casă poți să alegi sute de finisaje individuale. Trebuie să te axezi pe cele esențiale cum ar fi ușile, podelele, gresia, faianța și culoarea pereților. Nu omite detaliile mărunte cum ar fi mânerele pentru uși și plintele pe care le poți alege în nuanța podelelor sau chiar identice.
Culorile podelelor și ale pereților trebuie să fie în armonie. Astfel se va crea un mediu plăcut, armonios și cald. La polul opus sunt amenajările sobre sau moderne, unde culoarea pereților trebuie să fie în contrast cu cea a podelelor.
Tot într-o armonie cu pereții sau podelele trebuie să fie și culoarea ușilor și a ferestrelor. Ușile cu sticlă pot fi alese pentru încăperi precum bucătăria sau camera de zi, dar la dormitoare ori băi se vor folosi ușile compacte. Blatul de bucătărie are și el o strânsă legătură cu podelele. El trebuie să aibă același tip de material și culoare ca și ele.
Pentru că o cameră de zi trebuie să fie luminoasă, pereții se vor zugrăvi în nuanțe deschise pentru că acestea amplifică lumina. În camerele unde lumina naturală este slabă atenția trebuie să se îndrepte spre vopselele satinate sau eggshell.
Gresia din baie trebuie să fie într-o nuanță închisă, dar din aceeași gamă de culoare cu faianța. Acest lucru nu va fi deloc dificil pentru că în magazinele noastre găsiți zeci de colecții de gresie și faianță și venim în ajutorul celor mai puțin hotarâți cu serviciul de proiectare 3D, serviciu pus la dispoziție gratuit.
Se poate opta pentru tapet sau elemente de decor doar în spațiile mari. Camerele mari și luminoase pot fi personalizate, dar în camerele mici singurul element de decor recomandat este bagheta ce separă peretele de tavan. Doar la camerele înalte este recomandat să se opteze pentru un tavan cu modele și ornamente.
Cum alegem culoarea pereților?
Înainte să dăm pe toți pereții camerei cu o culoare este indicat să o încercăm doar pe o porțiune. Aceasta va arăta foarte diferit pe toată suprafața camerei de aceea trebuie să fi absolut convins că e ceea ce dorești.
La acest capitol contează foarte mult și tipul vopselei. Vopseaua mată ascunde bine imperfecțiunile și este recomandată pentru camerele de zi și dormitoare. Vopseaua tip eggshell și cea satinată este recomandată pentru holuri, băi, și bucătării, dar și în camerele unde se folosesc nuanțe mai închise. Vopselele lucioase și semilucioase rezistă la mai multe curățări și sunt perfecte pentru bucătării, băi și uși.
Baia și bucătăria
Se cunoaște că pentru a mări spațiul culorile trebuie să fie deschise, dar același efect se poate obține și cu plăci în nuanțe de gri ori albastru lucios sau printr-un perete cu o nuanța închisă.
Se va crea un spațiu foarte elegant dacă vei opta pentru un blat de bucătărie în contrast cu podelele. Este recomandat ca piesele de mobilier să fie în armonie cu pereții, culorile să semene între ele.
Materialele pentru pardoseli
Indiferent de zona casei, cea mai bună alegere pentru pardoseli este un material durabil. Pentru încălzirea în pardoseală materialele trebuie selectate cu atenție pentru că nu toate sunt compatibile cu acest gen de încălzire. Din punct de vedere chimic, pardoseala trebuie să fie neutră pentru a nu contamina aerul casei.
Din fericire există mai multe soluții și enumerăm câteva din ele. Podelele din lemn sunt durabile, naturale și nu afectează calitatea aerului din interior. Au nevoie de puțină atenție pentru că rașchetarea trebuie să se facă periodic.
Parchetul laminat se montează foarte ușor, este rezistent la trafic și marele avantaj fiind prețul. Gresia este și ea o alegere potrivită. Varianta mată se pretează pentru camere, iar cea lucioasă este perfectă pentru baie, bucătărie și hol.
Ce este un open space ?
Aceste încăperi au fost posibile ca urmare a soluțiilor actuale folosite în construcții, greutatea tavanului fiind preluată de grinzi. Pereții despărțitori au fost eliminați și astfel s-au unit două sau mai multe spații.
Avantajele open space-ului
- Spațiul devine multifuncțional
- Crește valoarea financiară a imobilului
- Lumina naturală este folosită mai eficient
- Vine în acord cu necesitățile familiei
Elemente de stil
Este recomandat să renunți la piesele de mobilier masive, clasice pentru că spațiul nu trebuie să fie aglomerat. Stilul minimalist, axat pe confort și eficiență este cel mai potrivit. Mobila multifuncțională este alegerea perfectă în acest caz și aici ne referim la canapele extensibile, mese pliante etc.
Bucătăria trebuie să fie foarte practică, electrocasnicele încorporate și hota de putere mare. Pentru o luminare naturală cât mai bună se recomandă renunțarea la draperii ori perdele. Pentru intimitate aceste pot fi înlocuite cu jaluzele romane.
Prin definiție, open space-ul înseamnă o casă modernă așa că și amenajarea ei trebuie să fie modernă. Cromatic trebuie să te axezi pe tonuri calde, iar accentele de culoare să unească spațiul, dar în același timp menținând aspectul aerisit al încăperilor deschise.
Delimitarea spațiului
Într-un open space covoarele sunt esențiale pentru că ele compartimentează fiecare zonă. Ca model acestea pot fi la fel sau diferite, dar suficient de mari pentru a crea iluzia unei camere, totodată ele trebuie să fie în contrast cu nuanța podelelor.
Pentru pereți se folosesc elemente mari de decor, dar și tapetul. O variantă recomandată ar fi tencuiala decorativă ce imită materialele textile.
Bucătăria
Aceasta trebuie să fie bine delimitată de restul amenajării. Separarea se face cu ajutorul culorilor și materialelor pentru podele. Este foarte important ca atunci când stai în living pe canapea să nu ai senzația că stai într-o bucătărie foarte mare.
Zona de gătit trebuie să fie foarte bine organizată, iar la locul de luat masa să se ajungă foarte ușor. Spoturile poziționate strategic pot ascunde sau pune în evidență anumite zone ale bucătăriei. Tot ele, la nevoie, pot ascunde zona de gătit.