VIDEO. Descinderi la Satu Mare, în alte șapte județe și în Capitală. Ce s-a găsit la percheziții
Au fost percheziții în această dimineață și la Satu Mare într-un dosar de contrabandă cu tutun. Peste 100 de kilograme de tututn au fost ridicate, împreună cu alte bunuri, iar zece persoane au ajuns la audieri în urma acțiunii derulate de Direcția Generală de Poliție București.
În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 29 de mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Călăraşi, Braşov, Satu Mare, Arad, Caraş Severin, Mureş, Gorj şi Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu tutun.
„Din datele şi probele administrate în cauză de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane ar desfăşura activităţi de natură infracţională, pe linia comercializării ilicite de tutun. În urma perchezițiilor polițiștii au găsit și la locațiile vizate, aproximativ 135 de kilograme de tutun mărunțit precum și alte bunuri ce ar fi fost folosite în activitatea infracțională, respectiv: o mașină de tocat tutun, mai multe cutii care conțineau filtre de tutun și un cântar profesionist”, spun anchetatorii.
Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar zece persoane au fost conduse pentru audieri la sediul subunităţii.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu tutun.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Călăraşi, Braşov, Satu Mare, Arad, Caraş Severin, Mureş, Gorj şi Constanţa precum şi de sprijinul Biroului Echipe Mobile din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti.
Autoritățile fac precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.