VIDEO. Consiliul Județean a băgat buldo-excavatoarele în sensul groazei de la Terebești
După ce s-au produs mai multe accidente grave de circulație în zona sensului giratoriu de la Terebești, fiind furate elementele de semnalizare, Consiliul Județean a pus sisteme de avertizare suplimentare. Degeaba, căci accidentele s-au ținut lanț.
Decizie drastică
Așa că s-a decis diminuarea înălțimii. Pe cale de consecință, conducerea Consiliului Județean a dat ordin unei firme specializate să reducă înălțimea rotondei din sensul giratoriu la doar circa 15 centimetri deasupra cotei drumului, dalele fiind înlocuite cu un spațiu verde, a spus președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, pentru PresaSM.
Astfel, chiar dacă șoferii vor rata sensul giratoriu vor ajunge măcar în siguranță pe spațiul verde, fără să-și pună în pericol viața lor sau pe a altora.
”Oricât de multe sisteme de semnalizare am pus în acea zonă tot nu au avut efect. Așa că am decis să reducem înălțimea. Sperăm să aibă efect această măsură”, a spus Pataki Csaba.
Rotonda s-a furat pe bucăți
Reamintim că după ce s-au pompat 2,2 milioane de lei în sensul giratoriu de la Terebești de către Consiliul Județean Satu Mare, construcția a fost furată pe bucăți în ultimii ani. S-au furat elementele de siguranță. Ba, mai mult, s-a furat o mare parte din sens. Din cauza ultimelor evenimente negative din zonă, conducerea Consiliului Județean a semnalizat sensul giratoriu, dar a montat și limitatoare de viteză. Tot pe degeaba.
Ștef: Nu a fost o soluție fericită
Fostul președinte al Consiliului Județean, Adrian Ștef, în mandatul căruia s-a construit sensul groazei de la Terebești, recunoaște că această măsură nu a fost una fericită. Mai mult, Adrian Ștef spune că administratorul drumului – care este Consiliul Județean poate răspunde penal.
”Cred că acest sens giratoriu nu a fost o soluție fericită. Art. 5, alin. 6, din OUG nr. 195/2002 (Codul Rutier): În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum şi a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii“, a spus Adrian Ștef.