VIDEO. Anchetă a Poliției. Medicii de familie au patentat ”testarea la chiuvetă”. Emit false certificări
Îmbolnăviți cu COVID-19 doar pe hârtie. Este o nouă metodă de fraudă asupra căreia Poliția atrage atenția. În vizor sunt medicii de familie care au primit teste rapide gratuite din partea Guvernului și care sunt suspecatați că ar fi falsificat rezultatele obținute pentru ca pacienții să beneficieze nu doar de certificat verde, ci și de 14 zile de concediu plătit.
Polițiștii cercetează un nou tip de fraudă care vizează medicii de familie. În cadrul unei conferințe de presă, purtătoarea de cuvânt a MAI a precizat că oamenii legii au indicii cu privire la un nou tip de fraudă care vizează eliberarea de certificate verzi. Practic, medicii de familie falsifică rezultatele testărilor, astfel încât pacienții să fie declarați ca fiind infectați cu COVID-19. Astfel, pacienții beneficiază de zile libere, dar și de certificat verde.
„Există indicii privind un nou mod de fraudare privind procesul de eliberare și utilizare a certificatelor digitale UE. Astfel, în ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulți medici de familie au primit gratuit teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica reztulatele testărilor pentru anumiți pacienți, atestând în mod nereal faptul că aceștia sunt infectați. În acest fel, pacienții respectivi beneficiază de concediu plătit de 14 zile și beneficiază de certificatul verde, deși în realitate nu au fost infectați cu virusul Sars-CoV 2”, a precizat comisarul-șef de poliţie Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, în cadrul unei conferințe de presă susținute în această dimineață.
Anchete au fost demarate la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică, iar polițiștii sunt cu ochii pe medicii de familie care au primit teste gratuite.
„La nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică au fost demarate controale pentru identificarea unor astfel de situații, care se află și în atenția organelor de poliție”, a mai precizat Dajbog.
Poliția Română are în lucru peste 400 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în eliberarea de certificate de vaccinare, fiind vizate peste 1000 de persoane. Doar în ultima săptămână au fost întocmite 22 de dosare penale.
Vă reamintim că în cursul acestei săptămâni percheziții au avut loc în județele Satu Mare și Bihor într-un dosar de vaccinare la chiuvetă care a vizat centrul de vaccinare de la vama Petea.
Citește și:
REACȚIA PREFECTULUI ÎN URMA ARESTĂRILOR DE LA PETEA. VERIFICĂRI LA SÂNGE ÎN TOT JUDEȚUL
VIDEO. S-A LĂSAT CU DOSARE PENALE DUPĂ BĂTAIA DE LA KAUFLAND, DIN SATU MARE. BĂRBAT CĂLCAT CU MAȘINA