Vești bune pentru patroni și clienți. Când se vor deschide terasele
Terasele se vor deschide la începutul lunii iunie, spune unul dintre marii patroni din industria ospitalității. Restaurantele vor funcționa la capacitate redusă odată cu jumătatea lunii iunie, asta dacă toate lucrurile vor merge bine din punct de vedere epidemiologic.
Dragoș Petrescu, proprietarul celui mai mare lanț de restaurante din România, a anunțat într-o intervenție la Digi24, că terasele se vor deschide odată cu data de 1 iunie.
„După discuțiile cu guvernul am agreat că întâi vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie”, a spus Dragoș Petrescu într-o intervenție la Digi24. „Vor urma încă două faze, sperăm la două săptămâni, să fie deschis 50% din spațiul interior din zona HoReCa și apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic”
Petrescu a vorbit și despre prețurile la care se pot aștepta clienții.
„Considerăm că următorul an nu va fi un an de profit sau de recuperat pierderi, e un an de sacrificiu care să pregătească un an mai bun. Din semestrul 3 sperăm ca lucrurile să își revină”, a mai spus acesta.
În cursul săptămânii trecute reprezentanți ai guvernului și cei ai industriei ospitalității au avut o serie de discuții cu privire la modul în care pot fi deschise, în condiții de siguranță pentru angajați și clienți, terasele, restaurantele și hotelurile. Cei din industria HoReCa sperau ca să poată deschide măcar terasele odată cu primul val de relaxări, pe 15 mai, dar autoritățile au refuzat acest plan, precizând că riscul epidemiologic este crescut.
Potrivit noului plan, cel mai probabil, restaurantele vor putea să funcționeze, la jumătate din capacitate, abia la mijlocul lunii iunie.
Autoritățile au atras atenția că efectele fiecărei măsuri de relaxare vor fi analizare din punct de vedere epidemiologic, iar dacă se constată o creștere a numărului de cazuri, măsura ar putea fi revocată.