Undă verde pentru noua clădire a Spitalului Județean. Ce prevede contractul
Undă verde pentru noul corp de clădire a Spitalului Județean Satu Mare. Consiliul Județean a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate.
În data de 23 iulie 2019 a fost semnat contractul de servicii pentru realizarea studiului de fezabilitate a proiectului care vizează extinderea clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare.
„Câștigătoarea licitației este firma PGA Markers SRL din Timișoara, iar contractul a fost semnat de către vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus și de reprezentantul firmei câștigătoare, Claudiu Pralea, în prezența directorului executiv al Direcției de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Județean Satu Mare, Cristina Ștern. Firma PGA Markers SRL are la dispoziție 45 de zile pentru realizarea studiului de fezabilitate,” anunță Consiliul Județean.
Investiția de extindere de la SJU Satu Mare prevede construirea unui corp de clădire nou, legat de clădirea principală actuală a spitalului, pentru a remedia problemele de spațiu existente în prezent, clădirea actuală păstrând caracteristici de compartimentare şi de dimensionare din anii 1970.
Corpul nou de clădire din incinta SJU Satu Mare este prevăzut cu o suprafață construită la sol de aproximativ 1320 metri pătrați, cu regim de înălțime subsol, parter, 6 etaje şi un etaj tehnologic cu heliport, cu o suprafață desfășurată totală a construcției de aproximativ 10.500 metri pătrați. În urma implementării proiectului se dorește asigurarea unor spații şi condiții adecvate şi conforme cerințelor specifice actuale pentru blocul operator şi secția ATI, inclusiv funcționalitățile adiacente acestora (sterilizare etc.), mutarea secțiilor chirurgicale (Neurologie, Interne, Oftalmologie) din Spitalul Vechi în locația principală a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, asigurarea unei locații adecvate şi sustenabile pentru heliportul din incinta spitalului, peste nivelul superior al noii aripi de clădire.
Proiectului regional ”ROcHUs – Care for health in Satu Mare and Szabolcs-Szatmár-Bereg counties”, se realizează prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, ce asigură o finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională în proporție de 85% din cheltuielile eligibile, la care se adaugă o cofinanțare națională în proporție de 13% din cheltuielile eligibile pentru partenerii din România, iar contribuția proprie a partenerilor este de 2%. Bugetul total al acestei investiții este de 13.900.000 Euro, inclusiv TVA.