Un medic din țară, suspectat că a infectat zeci de persoane. A refuzat testarea, chiar dacă avea simptome
O anchetă este în derulare la Pitești, acolo unde șeful secției de chirurgie vasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti este suspectat că, deși avea simptomele unei infecții respiratorii acute, a refuzat testarea pentru noul coronavirus. Până acum, potrivit anchetelor epidemiologice, 26 de infecții au fost puse pe seama medicului de la SJU Pitești. O altă persoană care a contractat infecția deja a decedat. Conform jurnaliștilor de la Adevărul, anchetele epidemiologice au identificat circa 300 de persoane cu care medicul a intrat în contact direct sau indirect. Soția chirurgului este și ea cadru medical și activează inclusiv la un cămin de bătrâni.
Anchetatorii din Argeș au deschis un dosar în aceast caz, iar medicul, șef al secției de chirurgie vasculară de la SJU Pitești, este suspectat de faptul că și-a continuat activitatea medicală cu toate că prezenta simptome ale unei infecții respiratorii acute, în timp ce a refuzat testarea pentru COVID-19.
„În esenţă, s-a reţinut faptul că un angajat al unei unităţi medicale, deşi prezenta simptomatologia specifică diagnosticului COVID-19, nu ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea SARS-CoV-2, în condiţiile în care ar fi putut efectua testare Real-Time PCR, activitate care ar putea avea ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, se arată într-un comunicat de presă al procurorilor, citat de Adevărul.
Potrivit jurnaliștilor, 26 de persoane ar fi fost infectat în urma interacțiunii cu șeful secției, iar o persoană, un bărbat de 68 de ani care suferea și de alte afecțiuni, a decedat.
Printre cei infectați se află și cadre medicale, inclusiv o asistentă ai cărei copii și soț au fost și ei depistați pozitiv și internați la spitalul din Mioveni.
Autoritățile se așteaptă și la alte cazuri legate de medicul din la SJU Pitești
În total, ancheta epidemiologică a identificat circa 300 de persoane, contacți direcți sau indirecți ai medicului, care a făcut și de gardă la un alt spital din județ. În plus, soția acestuia, și ea cadru medical, lucrează la un centru pentru persoane vârstnice. Soția medicului se află în izolare la domiciliu.
Autoritățile din Argeș se așteaptă și la alte confirmarea unor alte cazuri de coronavirus ca urmare a interacțiunilor avute de șeful secției de chirurgie vasculară, dar testatrea se face anevoios având în vedere capacitățile limitate și faptul că există în vigoare un protocol în ceea ce privește persoanele care sunt testate.
Aceștia sunt „eroii” țării din „linia întâi”, nu amărîții de la SMURD sau SAJ,Politie sau Jandarmerie, pe care uităm/uitați sa-i pomeniți . Ei în ce linie sunt oare ? Osanale bravilor medici din România.
View Comment