Tu cum îți petreci timpul liber în Cluj? Top 3 activități de weekend
Clujul este unul dintre cele mai frumoase aglomerații urbane din România. Situat în „inima Transilvaniei”, orașul este plin de istorie, cultură și oameni faini. În ultimii ani, Clujul s-a dezvoltat foarte mult și concurează din multe puncte de vedere cu București, considerat centrul economic al României.
În Cluj-Napoca trăiesc laolaltă mai multe naționalități, iar diversitatea cultură se poate observa în fiecare colț al orașului, dar mai ales în centrul vechi. Fiind un oraș activ, aici au loc multe evenimente în timpul săptămânii, dar mai ales în weekend.
După o săptămână grea de muncă te poți relaxa împreună cu familia sau prietenii în Cluj, unde poți alege una dintre următoarele trei activități de weekend:
1. Mergi la Casa de cultură a studenților
Te poți relaxa într-un weekend la Casa de Cultură a studenților Cluj. Aici se reunesc 19 formații artistice și șase cenacluri și cluburi. Tinerii artiști îți vor oferi un spectacol de neratat și, în același timp, te vei bucura de voie bună alături de un public care împarte aceeași pasiune cu tine.
Casa de Cultură a rămas și după 50 de ani un edificiu cultural, în care formează, promovează și afirmă talentele studenților ce aleg să frecventeze cenaclurile, cursurile, cluburile și activitățile organizate în acest loc.
CCS a fost modernizat în ultimii ani, astfel că vei beneficia de un spațiu generos, funcțional, unde actul cultural se desfășoară într-un mediu prietenos și confortabil. În cadrul spectacolelor vei putea urmări tineri care au performanțe pe plan național, dar și la festivaluri și concursuri internaționale.
2. Vizitează Piața Unirii și Piața Muzeului
Dacă te afli în Cluj și vrei să te relaxezi în weekend, atunci poți merge împreună cu prietenii sau familia în Piața Unirii și Piața Muzeului.
Piața Muzeului este cea mai veche piață a orașului, fiind înconjurată de clădiri cu arhitectură gotică și barocă, dar și de situri arheologice romane. Poți vizita Biserica și Mănăstirea Franciscană, Obeliscul Carolina (primul monument laic al Clujului), Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei și Casa Matia Corvin.
În Piața Unirii, situată în „inima orașului”, poți descoperi, de asemenea, importante ansambluri arhitectonice baroce, neo-baroce și gotice. Mergi să vezi Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail, Muzeul de Artă, Muzeul Farmaciei, statuia lui Matia Corvin, Strada în oglindă și vechile palate nobiliare.
3. Relaxează-te la Cetățuie
Un alt loc cunoscut din Cluj este Cetățuia. Așa se numește parcul situat la o altitudine de 405 metri. Poți merge împreună cu apropiații să te bucuri de o vedere de ansamblu asupra orașului.
Pe timpul verii este deschisă aici și Ceainăria Samsara, decorată într-un stil asiatic. Totodată, dacă ești vegetarian poți merge la restaurantul Samsara, aflat în parcul Cetățuie, unde vei descoperi multe preparate delicioase.