Tragi-comic. Instituția care are mai mulți șoferi decât funcționari de teren
Administrația Națională Apele Române (ANAR) are, în medie, 3 șoferi la un angajat care merge pe teren, arată o analiză făcută de cei de la G4Media. ANAR are în total 8721 de angajați, din care 144 dintre ei fac și muncă de teren, iar 447 sunt șoferi. La ABA Prut-Bârlad, Buzău-Ialomița și Jiu sunt angajați câte 5 șoferi la un inspector care merge, efectiv, pe teren. Situația nu este mult diferită nici în sectorul nostru, Tisa-Someș.
În cadrul ANAR funcționează 11 administrații bazinale, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (fără oameni care merg pe teren și cu 5 șoferi la 210 de angajați) și Exploatarea Complexă Stânca-Costești (cu un șofer la 59 de angajați și fără oameni de teren).
În total, ANAR are 8721 de angajați, cei mai mulți în ABA Argeș-Vedea (1052), ABA Mureș (952), ABA Siret (923) și ABA Olt (902), arată analiza celor de la G4Media, bazată pe datele furnizate de ANAR. Administrațiile bazinale cu cei mai mulți șoferi sunt Mureș (79), Siret (50), Olt (49) și Jiu (48), iar administrațiile cu cei mai mulți șoferi/angajat de teren sunt Prut-Bârlad, Buzău-Ialomița, Jiu (5 șoferi/om de teren), dar și Mureș și Siret cu câte 4 șoferi/om de teren.
La nivelul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, cea care administrează apele din domeniul public al statului şi infrastructura Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor din zona noastră, sunt înregistrați 707 angajați, dintre care 12 merg pe teren. Cu toate astea, numărul șoferilor, potrivit datelor prezentate de sursa citată, este de 19.