VIDEO. Tragedia de la Timișoara: Autoritățile se bâlbâie. Armata, chemată în ajutor
Bâlbâieli ale autorităților din Timișoara în cazul blocului contaminat în care trei persoane și-au pierdut viața. Locatarii au fost evacuați, lăsați să revină la domicilii, după care au fost din nou scoși afară din apartamente. În plus, specialiștii Armatei Române au fost chemați în ajutor de către autorități.
Doi copii și o mamă și-au pierdut viața în blocul din Timișoara care recent a fost deratizat. Autoritățile au evacuat locatarii din mai multe imobile în care firma a realizat deratizări, dar marți seara, timișorenii au fost lăsați să revină în locuințe, titrează Adevărul. Ulterior, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, întrunit miercuri seara, a decis din nou evacuarea locatarilor de la Mioriţa nr. 4 şi a celor de la Vaida Voievod nr.8.
Specialiștii MApN, chemați în ajutor la Timișoara
Ministerul Apărării Naționale a transmis că a trimis la Timișoara o echipă mobile, pentru a veni în sprijinul autorităților locale. Cei care au solicitat intervenția MApN sunt chiar cei de la Inspectoratul de Poliție.
„Intervenţia echipei SIBCRA la Timişoara s-a făcut în urma solicitării transmise ministrului apărării naţionale de inspectorul general al Poliţiei Române. O echipă mobilă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale se află, la această oră, la Timişoara, pentru a acorda sprijin autorităţilor locale în vederea confirmării prezenţei unor substanţe chimice toxice industriale în cazul incidentului de la sfârşitul săptămânii trecute”, transmit cei de la MApN.
Specialiștii Armatei vor verifica inclusiv modul în care s-a realizat operațiunea de decontaminare.
„Cei trei specialişti, membri ai unei echipe de prelevare şi identificare a agenţilor chimici, bacteriologici şi radiologici (SIBCRA) din cadrul Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din MApN, vor acţiona, cu echipamente performante, pentru detecţia fosforului remanent din diverşi compuşi organici şi anorganici de la faţa locului, precum şi pentru verificarea plenitudinii operaţiunilor de decontaminare desfăşurate până în prezent”, mai spun cei de la MApN.
În ceea ce privește imobilul cel mai afectat, autoritățile din Timișoara au transmis administratorului că va trebui să angajeze propria firmă care oferă servicii de decontaminare și să suporte costurile aferente.