TOPUL școlilor din județul Satu Mare la Evaluarea Națională. O școală conduce detașat
Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024 au fost publicate. La nivelul județului Satu Mare a fost înregistrată o medie de zece, a unui elev de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Satu Mare. În topul primelor 20 de medii, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare conduce detașat.
- Colegiul Național ”Mihai Eminescu” – 7 elevi
- Colegiul Național ”Ioan Slavici” – 3 elevi
- Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” Satu Mare – 2 elevi
- Școala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu” Satu Mare – 2 elevi
- Școala Gimnazială ”Bălcescu-Petofi” Satu Mare – 2 elevi
- Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” Satu Mare – 2 elevi
- Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Satu Mare – 1 elev (media zece)
- Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Satu Mare – 1 elev
La fel ca în anii precedenți, rezultatele sunt comunicate anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor. Fiecare elev trebuie să introducă codul primit de la școală pentru a vedea notele pe care le-a obținut la probe. Tabelul de pe edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației, conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”, „nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. La final este „media la Evaluarea Națională”.
Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații la centrele de examen sau le transmit electronic, în zilele de 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00).
Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.
Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.
Cum să fie progres în școală dacă nici măcar clasarea pe județ a fiecărei unități școlare nu poți să o afli.
View CommentCum poți renunța la criterii de performanță ce fac diferența între școli ? Această secreto-manie ucide învățământul românesc și favorizează lenea, nemunca și incompetența unor (și nu puține ) cadre ce obțin prin pile posturi în învățământ și cu precădere în mediul rural. Cu MARE REGRET îmi exprim această nemulțumire.