TOPUL salariilor! Care medici câștigă cel mai mult. Spitalul Județean, tot mai căutat
Medicii câștigă foarte bine! Asta nu mai e niciun secret, mai ales după ultimele majorări de salarii. Potrivit informațiilor obținute de reporterii PresaSM, peste 80% din banii primiți de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare reprezintă cheltuieli salariale. Asta spune tot.
Salarii mai mult decât… decente
Cele mai bine plătite specializări sunt Anestezia si Terapie Intensivă, acolo unde salariile lunare pot ajunge până la 17.000 lei net. La Urgențe, Oncologie sau Radiologie, salariile ajung cu ușurință la 10.000 de lei. Dacă radiologii care obțin competențe specifice precum ”Computer Tomograf” sau ”Rezonanță Magnetică Nucleară”, veniturile nete pot ajunge în medie la 15.000 lei.
Cardiologii cu experiență ajung pe la 9.000 lei net. Specialiștii în medicina de laborator ajung și ei pe la 7000 – 8.000 de lei, cu o oarecare vechime și pregătire.
Nici ca asistenți medicali nu e rău
Potrivit informațiilor obținute de PresaSM, salariile asistenților medicali de la Spitalul Județean Satu Mare oscilează între 2.800 lei/net pentru un asistent debutant și 4.000 lei/net pentru un asistent cu vechime, la care se mai adaugă și diferitele sporuri, în funcție de secție.
Așa se explică de ce asistenții medicali pleacă de la cabinetele și clinicile private pentru a ocupa un loc la Spitalul Județean Satu Mare. Fenomenul este confirmat de concurența foarte mare de la ultimele concursuri organizate la Spitalul Județean.
Creșteri salariale pe bandă rulantă
Salariile personalului din spitale au început să crească încă din octombrie 2015, cu o majorare substanțială în 2018. Sumele, reprezentând aceste creșteri salariale se plătesc de către Casa de Asigurări de Sănătate , din transferuri de la bugetul de stat către Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS).
În anul 2018, spitalele sătmărene au încasat prin CAS – până la 30 octombrie 2018, suma de 188,9 milioane lei, dintr-un buget total alocat județului Satu Mare, pe anul 2018, de 373,7 milioane lei. În concluzie: din suma totală de 188,9 milioane de lei, plătită pentru primele trei trimestre ale anului trecut, 161,5 milioane reprezintă cheltuieli salariale. Adică, peste 80%. Ce ar mai fi de spus?!
Sunt de acord ca merita medicii si asistentii salarii ridicate, avand in vedere ca lucreaza cu viata si sanatatea omului..
View CommentDar ma intreb eu, cat va rezista Guvernul sa plateasca aceste salarii? Oare ei s-au gandit la astea??
Parerea mea ca salariile s-au ridicat prea mult dintr-o data..
Italia a intrat deja în recensiune, criza bate la ușa, nu vede-ti ca guvernul înca nu a adoptat bugetul pe 2019, nu știu cum să mai acopere plata salariile majorate în detrimentul investițiilor care sunt limitate la maxim, deficitul de anul trecut a avut un impact negativ asupra bugetului!! după cum evolueaza cursul valutar, nu suntem departe de Italia!!!!!
View CommentȘi la personal auxiliar nu s-au mărit salariile de și credeți mă că și o infirmieră de pe secție sau îngrijitoarea de curățenie au un rol important ,fara curățenie nu poate să și desfășoare activitatea medicii sau asistentele.adica este munca in echipă și totuși salariile lor nu s-au schimbat până acum
View CommentLa personal auxiliar când se mărește salariul ,la ei a rămas cel vechi , deși fara femeie de serviciu sau infirmieră nu pot sa și desfășoare activitatea medicii și asistentele ,asta este munca in echipa!
View Comment