Topul liceelor din Satu Mare cu cele mai mari note de admitere. Care au fost cele mai căutate specializări
Specializarea Matematică-Informatică a fost una dintre cele mai căutate de elevii sătmăreni cu note mari la Evaluarea Națională, arată datele publicate astăzi de Ministerul Educației. Cele mai mari note de admitere s-au înregistrat la Colegiul Național „Ioan Slavici”, acolo unde concurența a fost mare nu doar la Matematică-Informatică, ci și la Științele Naturii.
Ministerul Educaţiei anunţă că a publicat, miercuri, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională.
Potrivit datelor publicate, cea mai mare concurență a fost pentru specializarea mate-info la Colegiul Național „Ioan Slavici”. Aici, ultima medie de intrare a candidaților, pentru cele 26 de locuri disponibile, a fost 9.27. Iar liceul a ocupat primele trei poziții atunci când ne uităm specializările ordonate după ultima medie. Dacă clasa de mate-info a fost cea care a atras cei mai mulți absolvenți de gimnaziu cu note mari, pe locul doi a fost specializarea științele naturii, tot de la Colegiul Național „Ioan Slavici”, iar apoi specializarea mate-info bilingv engleză, unde ultima notă de intrare a fost de 8.75.
Pe locurile patru și cinci se află două specializări de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Vorbim tot de profile reale, mate-info, unde ultima notă a fost 8.60 și științele naturii bilingv engleză, unde ultima notă a fost 8.55.
Pe locul șase în topul specializărilor cu medii mari de admitere este tot Colegiul Național „Ioan Slavici”, cu specializarea filologie, unde ultima medie de admitere a fost 8.37, apoi urmează Colegiul Național „Mihai Eminescu”, cu specializarea științele naturii, unde ultima medie a fost 8.25.
Tot în top, pe locurile nouă și zece, și-a făcut loc și Colegiul Național „Doamna Stanca” cu specializarea matematică-informatică pe locul nouă, unde ultima notă de admitere a fost 7.87, respectiv specializarea științele naturii, unde ultima media a fost 7.55.
La polul opus se află, la fel ca în fiecare an, liceele tehnologice. Pe ultimul loc este specializarea Agricultură de la Liceul Tehnologic Tarna Mare, unde ultima medie a fost 2.45. Tot pe ultimele locuri se află și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” cu specializarea fabricarea produselor de lemn, limba maghiară și Liceul Tehnologic „George Barțiu” din Livada cu specializarea economic, unde ultima medie de admitere a fost 3.42.