Topul celor mai bune orașe din România în care să locuiești
Banca Mondială a făcut clasamentul celor mai bune orașe în care să locuiești bazându-se pe gradul de mulțumire al locuitorilor. Potrivit raportului, în nouă orașe din țară nivelul de mulțumire depășește 70%.
În șase orașe nivelul de mulțumire depășește 70%. E vorba de Cluj-Napoca (83%), Oradea (79%) și Drobeta-Turnu Severin (74%) situându-se pe primele poziții. În șapte localități se înregistrează niveluri de satisfacție sub 40%, în trei dintre acestea ponderea fiind sub 30%: Simeria (28%), Băile Herculane (25%), Buhuși (18%), arată un raport al Băncii Mondiale.
Trei localități urbane înregistrează o pondere a mulțumirii față de serviciile educaționale de peste 80%: Drobeta-Turnu Severin (86%), Băilești (85%) și Sinaia (82%). Polul opus al ierarhiei concentrează trei localități urbane, care au cumulat o pondere a mulțumirii de sub 50%: Caransebeș, Ștefănești (Argeș) și Mihăilești.
Peste 70% nivel de mulțumire privind starea străzilor se înregistrează în cinci localități urbane, dintre care două reședințe de județ: Constanța (76%) și Oradea (76%) și trei orașe mici: Isaccea, Bicaz și Moldova Nouă. Ploiești este reședința de județ cu nivelul cel mai scăzut de satisfacție (22%).
În ceea ce privește satisfacția față de spațiile publice, în trei dintre acestea mulțumirea depășește 80% din total: Oradea (88%), Drobeta- Turnu Severin (84%), Sinaia (82%). Sub 50% nivel de satisfacție a fost măsurat în patru localități urbane: Bicaz (50%), Caransebeș (48%), Bolintin Vale (46%) și Ploiești (42%).
În 9 orașe nivelul de satisfacție față de viața urbană depășește 90%: Cluj-Napoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Brașov, Drobeta Turnu Severin (94%), Timișoara, Sighișoara (92%), Slatina și Iași (90%).
În cinci municipii reședință de județ se înregistrează valori peste 85% în ceea ce privește siguranța în oraș: Alba Iulia (85%), Cluj-Napoca (86%), Oradea (89%), Drobeta-Turnu Severin (91%) și Suceava (93%).
Trei orașe înregistrează un nivel de mulțumire de peste 80% în ceea ce privește gradul de mulțumire față de investițiile făcute de primării: Suceava (82%), Sinaia (85%) și Oradea (88%). Nouă orașe înregistrează un nivel de mulțumire sub 40%, Ploiești (37%) și Alexandria (33%) fiind în acest segment.
Ce vrajala, au plătit bani grei sa fie pe lista !
View CommentCine dracu a făcut acest clasament ? Cu siguranță un idiot ! Oradea la momentul de față este unul dintre cele mai scumpe orașe privind costul facilităților , iar nivelul salariilor este cel mai scăzut. În prezent primarul Oradiei poartă lenjeria pe dos să nu se prindă blestemele orădenilor de el. Cu excepția centrului superbetonat, orașul este făcut „harcea – parcea” iar ce s-a construit a fost făcut fără cap, dar cu siguranță că trebuiau plătite niște sume clientelei de casă a PNL. Presa adevărată din Oradea nu există, în schimb cea care există are limba la păstrare în „dosul” lui Bolojan și a PNL. 70 – 80 % dintre votanții primarului actual nici nu îi știu numele, dar ei sunt de „dreapta„ ori „progresiști”. Nu degeaba se zice Bihorenilor „Oltenii Ardealului ”
View Comment