Susțineți Autostrada NORDULUI! Satu Mare-Baia Mare-Suceava

Mișcarea Civică Colectivă A RELUAT proiectul intitulat sugestiv Autostrada Nordului, care ar urma să lege Satu Mare de Suceava prin județele Maramureș și Bistrița Năsăud. Autostrada ar urma să lehe județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Suceava. Principalii promotori și susținători ai proiectului sunt locutorii acestor județe.

Promovarea proiectului se va face în primă fază la nivel local în fiecare județ în parte, mijlocele de promovare sunt constituite din presa locală și rețelele sociale. După atingerea masei critice de susținători, se va face promovarea națională.

Proiectul nu este politic, este CIVIC. Locuitorii acestor județe sunt îndemnați să susțină acest proiect, în prima fază elaborat la nivel regional, urmând ca apoi să fie promovat și la nivel național. Inițial, proiectul a fost elaborat de oamenii politici din județul Suceava.

”Din punctul nostru de vedere, ideea unei autostrăzi care leagă Petea – Satu Mare – Baia Mare – Mireșu Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava este una formidabilă. Cine s-a gândit la așa ceva are viziune și trebuie susținut. Acest lucru ar poziționa economic pe harta Europei și județul Suceava. Este o oportunitate la care nu trebuie renunțată. Din ceea ce cunoaștem noi, mulți dintre investitorii străini fug de județul Suceava tocmai din motivul că nu avem o infrastructură solidă. După finalizarea autostrăzii Satu Mare — Suceava, suntem convinși că într-un timp destul de scurt, alta va fii situația economică a județului Suceava. Mult mai bună, cu un număr redus de șomerii, cu lefuri mai mari”, este opinia inițiatorilor.

DISTRIBUIE DACĂ EȘTI DE ACORD!

 


aplicatia inapropiere.ro satu mare

15 Comments on "Susțineți Autostrada NORDULUI! Satu Mare-Baia Mare-Suceava"

 1. Ne trebuie autostrada spre TM si CJ, nu SV!

  View Comment
 2. De acord cu Ion dar sustin si tronsonul mentionat mai sus. Ma opun insa deschiderii de noi santiere de autastrazi pana nu se finalizeaza macar ceea ce s-a inceput.

  View Comment
 3. Este de o necesitate mare aceasta autostrada….

  View Comment
 4. Virginiea cucu | martie 7, 2018 at 13:40 |

  Da avem nevoie de acestă autostradă,de unde atâta separatism ,ce in bucovina nus oameni ai ROMÂNIEI să vină investitori si sa avem si noi de lucru in tara noastră nu străinătate ,DA DA DA.

  View Comment
 5. Si sucevenii sunt români. Să fie și aici autostradă. Ce cu separatismele astea? Totdeauna am fost considerați de mâna a doua. Avem ce arăta din punct de vedere turistic, dar și de civilizație. Să fie această autostradă.

  View Comment
 6. Nu cred ca putem vorbi de separatism. Nu aruncati cu parerile. Dar nu vedeti ca si ceea ce s-a inceput nu s-a finalizat? Inafara de autostrada este si varianta de drum expres care este la fel de binevenit. Este foarte obositor sa tot treci prin atatea localitati pana ajungi la destinatie. Mai ales cand dai de sate lungi cu restrictie de viteza. Evident ca se produc accidente din cauza oboselii si a stresului. Pana ce se va construi autostrada deja nu se mai circula cu masini ci cu drone.

  View Comment
 7. Da, extrem de uitați suntem Bucovina,în special SV. Avem tranzit spre MD ,UA, suntem poarta UE , avem puncte de trecere importante și aeroporturi folosite de către județele limitrofe, se pare ca avem prea multe centre comerciale doar , turiștii români și străini ajunși aici au nevoie de tancuri pentru a se putea reîntoarce acasă ! Nu au idee ce infrastructura întâlnesc ! De ce trebuie sa facem 8 ore pentru a putea traversa țara? E anormal oameni buni… Pe care lume trăiți voi in secolul vitezei și a super luminii 🙂 ? Credeți ca doar vestul are resurse de carat și de furat ? Faceți drumuri și aici …Avem și noi bogății !
  Și putem fi și noi regiune autonoma 🙂 dacă pe asta va axati și faceți discriminare !

  View Comment
 8. Este necesară, sigur că da! Dacă DN 18 este în lucru abia acum și se va finaliza anul viitor, la 30 de ani de la revoluție, autostrada SM-SV pe când……?

  View Comment
 9. ok sunt de acord…..dar eu cred ca cele ce sunt incepute ar trebui finalizate spre ex.Bors-Brasov (autostrada transilvania)

  View Comment
 10. Gelu Popinceanu | martie 9, 2018 at 08:26 |

  Sustin Autostrada Nordului Satu Mare – Suceava

  View Comment
 11. Povesti.In Baia Mare de peste 1 an se tot construieste un amarat de sens giratoriu,pe soseaua de Centura ( vis a vis de Italsofa si noi visam cai verzi pe pereti.Daca un amarat de sens giratoriu nu am fost in stare sa construim,(autoritatile judetene nici macar un Parc Industrial nu au realizat),noi visam cai verzi pe pereti?

  View Comment
 12. Da și o șosea rapidă dacă nu se poate o autostradă.

  View Comment
 13. Iată o autostradă care contează FACE LEGĂTURA ÎNTRE 14 ORAŞE: Autostrada M3 Ungaria – Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Beclean – Năsăud – Bistriţa – Sângeorz Băi – Vatra Dornei – Câmpulung – Gura Humorului – Suceava – Botoşani – Târgu Frumos – Iaşi – Chişinău.

  View Comment
 14. Viorel marie 15
  Sunt de acoprd cu propunerea de costruire.Dar cand?Poate cand stranepotii stranepotilor actualui guvern vor conduce tara.

  View Comment
 15. Vino alaturi de grupul de initiativa de la Iasi,pentru sustinerea autostrazilor A7 si A8,proiecte prinse in MPGT!Sunt proiecte aflat intr-un stadiu avansat de discutii si analiza de peste 10 ani!In ziua de 19 mai 2018,vor pleca coloane de masini din fiecare judet din Moldova.La ora 12.00, ne vom grupa la sensul giratoriu de la Tisita,iar la ora 13.00,coloana astfel formata, va continua drumul spre Bucuresti.Daca va pasa de orasul vostru si de Moldova,veniti alaturi de noi!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.


*


Mai multe despre proiecte europene
Nord-Vestul României, campion la fonduri europene. Nu Satu Mare, ci Bihor, Maramureș și Cluj

Închide