SUCCES. Doi polițiști de elită din județul Satu Mare participă la campionatele mondiale de MuayThai
Începe Campionatul Mondial de MuayThai din Thailanda, care se va desfășura în perioada 2 – 5 februarie 2024. Județul Satu Mare va fi reprezentat de doi arbitrii, amândoi polițiști în cadrul Poliției de Frontieră și Poliției Române. Vorbim despre foștii luptători Sergiu Dragoș din cadrul Compartiment Sprijin Operativ al Poliția de Frontieră și Gabriel Mândruț, polițist în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și negociator în situații de criză al Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare.
România este reprezentată de șapte sportivi, patru arbitri și patru antrenori la acest eveniment global, la care s-au înscris 60 de țări și peste 600 de sportivi.
Despre SERGIU DRAGOȘ. Sportul este parte integrantă din viața lui încă din 1993, când a început să practice boxul, fiind chiar medaliat cu aur la Naționalele din 1998. Au urmat ani de pregătire, iar acum deține nu doar certificatul de instructor sportiv, dar și pe cel de arbitru MMA (fiind certificat de Federația Română de Kempo și MMA), iar mai nou și pe cel de arbitru MuayThai.
Despre GABRIEL MÂNDRUȚ. A început sportul cu lupte greco-romane încă de la vârsta de 10 ani, un sport de tradiție în județul Satu Mare. Ulterior a făcut pasul spre Kickbox și MMA. Este membru al clubului Grand MMA Satu Mare încă de la înființare, aducându-și un aport consistent la dezvoltarea acestui sport de contact. S-a remarcat și în competițiile sportive din cadrul Poliției Române, ocupând primul loc la mai multe concursuri de profil.
Muay Thai sau boxul thailandez este un stil de lupt- derivat din artele marțiale thailandeze, care implică doar pumnii, picioarele, coatele si genunchii. Muay Thai, tradus mai larg înseamnă modul de a lupta om la om fără arme al thailandezilor. Muay Thai înseamnă, dacă depășim clișeele vehiculate în filmele de arte marțiale, poate cea mai complexă și completă artă a luptei om la om prin schimb de lovituri. În Thailanda el mai este denumit „arta celor 8 arme”, aceasta referindu-se la posibilitatea luptătorilor de a utiliza aproape tot ce poate fi „proiectil”, într-o luptă : pumnii, picioarele, coatele și genunchii.