Ștrandul din Satu Mare rămâne închis! Judecătorii refuză să lase Primăria să îl deschidă
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, s-a declarat sceptic cu privire la posibilitatea de a se deschide ștrandul termal în acest an. Și asta pentru că instanțele de judecată au respins solicitările repetate ale administrației locale de a-i permite să demareze procedurile de redeschidere, astfel încât procesele s-ar putea întinde pe o perioadă de mai mulți ani. Edilul șef a precizat că administratorul firmei care a concesionat ștrandul, respectiv SC Benyi Alex SRL, s-a arătat receptiv să vină la masa negocierilor, dar s-ar fi răzgândit ulterior, lăsând să se înțeleagă că ar putea fi vorba despre o intervenție a unor lideri politici din opoziție.
”Ce mă doare cu adevărat este că am solicitat deja de două ori instanței să putem intra, inclusiv prin ordonanță președințial, măcar să puteam să inventariem ce este acolo. Ca mai apoi să putem încerca să depunem un proiect european pentru modernizarea ștrandului, după ce acesta va fi gestionat de o instituție din subordine”, a spus Kereskenyi Gabor.
Cert este faptul că fostul concesionar – SC Beny Alex SRL – solicită acordarea de daune în valoare de 25 de milioane de lei.
”Îi cerem și acum familiei Țânțaș să dea înapoi sătmărenilor acest ștrand, ca să îl putem redeschide cât mai repede. Apoi, să decidă instanța câți bani trebuie să le dăm, dacă trebuie să le dăm. De doi ani am început acest demers. Deci, nu într-o perioadă electorală, ca să zică cineva ca ne folosim de subiect”, a mai spus edilul șef sătmărean.
Reamintim faptul că firma Beny Alex – cea care a administrat ștrandul din municipiul Satu Mare – a intrat în insolvență. Ceea ce este sinonim cu blocarea oricăror șanse ca ștrandul să fie deschis prea rapid. Reprezentanții firmei Beny Alex SRL au precizat pentru PresaSM că au propus încetarea pe cale amiabilă a Contractului de concesiune nr. 47.225-573/26.11.2008, cu preluarea tuturor investițiilor de către Primăria și Consiliul Local Satu Mare, dar numai după plata unor despăgubiri în cuantum de 26.056.791,4 lei.
Sumă ce reprezintă diferenţa dintre valoarea totală a investiţiei realizate, în cuantum de 32.777.549,31 lei, şi valoarea investiţiei amortizate, în cuantum de 6.720.757,87 lei.