După ce mai multe lebede au apărut în municipiul Satu Mare, pe râul Someș, zilele acestea și-au făcut apariția și cormoranii. Cu toate că este o pasăre foarte spectaculoasă, fiind la un moment dat pe cale de dispariție, pescarii nu sunt prea bucuroși, precizând că le strică calculele.
Cormoranul este o pasăre care, în urmă cu 20 de ani, era pe cale de dispariţie şi a ajuns să fie protejat de lege şi nu poate fi vânat. Între timp, specia s-a revigorat numeric în această parte a Transilvaniei. Păsările îşi fac cuiburi în zona lacurilor, în arbori sau sălcii mari şi se hrănesc aproape exclusiv cu peşte, un exemplar matur consumând între 3 şi 5 kilograme de peşte pe zi.
Mai multe lebede şi-au făcut apariţia pe răul Someş, în municipiul Satu Mare. Lebedele au fost observate azi de către un sătmărean.
Sătmărenii spun că nu au mai văzut foarte des lebede pe Someş. Lebedele nou-venite înotau liniştite, nepărând deloc deranjate de apa murdară a Someşului sau de zgomotul orașului.
Specialiștii susțin că prezenţa lebedelor e obişnuită în ţara noastră. Pe lacuri şi pe râuri cuibăreşte lebăda de vară. Lebăda de iarnă poate fi văzută destul de frecvent în timpul iernii, dar mai puţin în Transilvania. În oraş, dacă nu sunt deranjate, lebedele se pot feri de frigul iernii şi pot găsi mai multă hrană.
Deocamdată, ele convieţuiesc în mod paşnic cu celelalte păsări întâlnire în zonă.
Unde apar pasarile,se spune ca sunt oameni buni,deci e de bine.
View Comment