Doi sătmăreni din trei sunt de acord cu ridicarea mașinilor parcate ilegal în municipiul Satu Mare. Acesta este rezultatul unui sondaj inițiat de PresaSM pe Facebook. Mai exact, în circa trei ore de la inițierea sondajului, 917 respondenți s-au declarat DE ACORD, în timp ce 388 s-au declarat ÎMPOTRIVĂ.
Votați și voi în link-ul de mai jos
Pentru o bună informare precizăm că în cazul depistării unui autovehicul parcat neregulamentar se parcurg următorii pași:
– un polițist local pune pe autoturism o înștiințare prin care i se aduce la cunoștință conducătorului auto că a oprit neregulamentar
– dacă după 5 minute autovehiculul rămâne în același loc, atunci se trece la ridicarea propriu-zisă
– dacă conducătorul auto se prezintă la mașină până în momentul în care autovehiculul se așează pe platformă, atunci sancțiunea este de 300 de lei.
– în caz contrar, pe lângă sancțiunea de 300 de lei, se va plăti și un tarif de transport în valoare de 200 lei
– pentru fiecare zi de depozitare, se aplică un tarif de 50 lei, calculat după 24 de ore de la ridicare
– conducătorul auto este sancționat cu 3 puncte de penalizare
Vechiculul ridicat se restituie de la sediul Transurban Satu Mare, str. Strada Gara Ferăstrău 9 după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunii (ridicare/transport și depozitare) către ADP Satu Mare (telefon 0261/706802 sau 0733046635).
Primul autoturism a fost ridicat în zona Pieței Mari. Este vorba despre un autoturism marca Renault. Mașina aparține unei femeie, care lucrează la o farmacie din zona Pieței Mari. Aceasta a fost de acord să plătească pe loc amenda de 300 de lei, astfel încât mașina i-a fost pusă la loc pe asfalt. Iar șoferița a parcat ulterior regulamentar
Cei care au chemat Serviciul de ridicare a mașinilor din cadrul Administrației Domeniului Public au fost polițiștii locali. De la apel au trecut doar zece minute până când echipajul de ridica a ajuns în zonă și s-a pus pe treabă.
Iată că serviciul de ridicare a mașinilor este operativ și acționează, mai ales, în zona centrală.
Administrația Domeniului Public Satu Mare a început de luni, 6 mai, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Cuantumul sanctiunii pentru ridicare-transport-depozitare este de 550 de lei. În cazul în care utilizatorul sau proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea, sancțiunea e de 300 de lei. Menționăm că după ce trec 24 de ore de ridicare se adaugă o taxă de 50 de lei pe zi.
Măsura ridicării autovehiculelor se aplica în cazuri precum:
• oprirea voluntară a vehiculelor
• în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă”;
• în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m;
• pe trecerile pentru pietoni;
• în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu,
• precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei;
• în staţiile mijloacelor de transport public de persoane;
• în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse, precum şi în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în acelaşi sens ar fi obligaţi, din această cauză, să treacă peste acest marcaj;
• pe pistele obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare;
• pe trotuar, dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor;
• pe pistele pentru biciclete;
În vederea restituirii autovehiculelor ridicate, proprietarii/deținatorii legali/utilizatorii acestora se vor prezenta la spațiul special amenajat, îngrădit și supravegheat video, pe Strada Gara Ferăstrău nr.9, unde vor prezenta cartea de Identitate, permisul de conducere și cartea de identitate sau certificatul de înmatriculare a autovehiculului.
După restituirea autovehiculului conducătorii auto se vor prezenta la agentul constatator din cadrul Poliției Locale satu Mare în vederea întocmirii procesului verbal de constatare a contravenției, în caz contrar acesta va fi întocmit în lipsă.
Cazuri de parcari negale sunt f.multe, dar politia locala nu le poate observa pe toate.O situatie deosebita e si pe str.Botizului, in zona depozitului de materiale de constructii, unde de multe ori trebuie sa treci pe carosabil ca sa poti ocoli masinile de pe trotuar. Aicea politia locala nu are activitate!!! Cine ia masuri. Primaria a dat aurizatie depozitului, in rest n-o mai intereseaza de ce urmeaza, numai sa mareasca impozitele! Cetateni sa mearga la dracu’! Dezinteres totol fata de cetatean.
View CommentTrebuiau sa inceapa cu locurile de parcare, sa faca mai multe, mai supraetajate, mai subterane. Ne asigura ei ca banii acestia vor fi folositi pentru a mai face parcari?
View CommentSau se vor gasi cine sa ia banii de-a moaca pe spinarea soferilor, si asa nervosi de lipsa parcarilor. Pana la ce punct va merge, si cand le va exploda in fata toata aceasta actiune daca nu fac alte parcari? Sunt curios.