Sfaturi pentru shopping online rapid și sigur
Odată cu evoluția tehnologiei și a arăspândirii internetului, societatea s-a schimbat și putem spune că a evoluat. Acum nu mai trebuie să ne deplasăm la magazin pentru orice achiziție dorită, multe dintre acestea putând fi făcute chiar din fața calculatorului sau direct de pe telefonul mobil.
Cumpărăturile online pot fi distractive, interesante, rapide și sigure. Alegeți produsele, le adăugați în coșul de cumpărături, plasați comanda și așteptați ca un curier să le livreze la ușă. În tot acest timp, vă puteți vedea liniștiți de treabă, puteți practica jocuri ca la aparate demo, indiferent că sunteți la birou sau acasă. Asta e partea distractivă la shoppingul online, putând să faceți altceva în timp ce produsele voastre vor fi livrate de o terță persoană.
În România sunt mii de magazine online dezvoltate pe diferite nishe sau chiar marketuri online unde puteți găsi cam tot ce vă doriți. Acum se poate cumpăra online de la produsele electronice și electrocasnice și până la mașini și mobilier.
Ținând cont că vin sărbătorile de iarnă, iar majoritatea magazinelor vor anunța promoții și oferte, venim pentru voi cu o serie de sfaturi pentru un shopping online rapid și sigur. Să nu uităm că s-au înmulțit și fraudele online.
Pentru a evita neplăcerile ce țin de fraude și alte incoveniente, cel mai bine este să continuați să cumpărați online de la magazinele cu care ați mai interacționat și și-au format o imagine bună în mediul online și offline. Aveți grijă la site-urile ce imită mari branduri din zona de online. O mică greșeală în scrierea numelui magazinului dorit vă poate duce pe un site fals / nelegitim. Totodată, mare atenție unde înregistrați cardul pentru plăți și ce date oferiți comercianților.
Dacă ați văzut un produs uimitor la un magazin online nou, de care nu ați mai auzit, ar fi bine să nu vă grăbiți cu achiziția. Mai întâi verificați site-ul, firma, vedeți dacă magazinul are istoric, dacă sunt review-uri lăsate de la alți cumpărători etc. Verificați pagina de contact, condițiile de retur, contractul cu clientul și alte informații ce țin de procesul de achiziție, retur și rambursare.
Atenție la ofertele uimitoare, imbatabile, care vin la pachet cu servicii gratuite. Posibil ca în spate să fie totuși vorba de o fraudă sau o schemă de a atrage naivii ce doresc anumite produse, fără a ști că pot pica în plasa hoților informatici. Nu uitați! Dacă o ofertă este prea bună ca să fie adevărată, înseamnă că nu este adevărată.
Dacă sunteți într-un loc public și doriți să plasați repede o comandă online, nu folosiți rețeaua Wi-Fi publică sau folosiți un sistem de protecție prin VPN. Shoppingul online necesită furnizarea de date cu caracter personal, informații sensibile, informații bancare. Bănuim că nu vreți să rămână salvate în rețeaua publică și acccesate de alte persoane.
Conturile de pe site-urile magazinelor online trebuie să fie securizate, iar logarea să se facă prin mai mulți pași. Totodată, folosiți o parolă puternică, greu de decriptat. Este ideal ca parola folosită pe aceste site-uri să fie unică, care să nu fie folosită și pe alte site-uri.
Pentru cumpărăturile online folosiți un card dedicat doar acestei operațiuni, pe care să-l alimentați frecvent cu sumele pe care trebuie să le plătiți, fără a avea rezerve financiare pe el. Poate chiar să folosiți un card virtual.
Înainte de toate, este bine să vă faceți o listă cu cele necesare, de la care să nu vă abateți. Acestea fiind spuse, spor la cumpărături online.