Seria de gafe ale ministrului sătmărean Ioana Bran: ”160 de tineri curprinși…”
Cel mai tânăr membru al guvernului Dăncilă, Ioana Bran, ajunsă ministrul Tineretului și Sportului la 31 de ani, și-a prezentat miercuri bilanțul. Tânăra a citit o prezentare în care s-a lăudat cu tabere pentru tineret, 4 ședințe de lucru pentru organizarea Euro 2020 sau o lege a Tineretului. A recunoscut apoi că nu a făcut niciun demers pentru construirea unei săli polivalente, promisă de PSD sau că nu a dat nici un leu tenisului, cel mai performant sport al României în ultimul an. Nu au lipsit nici greșelile gramaticale.
”160 de tineri cuprinși între 15 și 20 de ani”, este formularea transmisă jurnaliștilor de Ioana Bran, formula corectă fiind: 160 de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani.
Nu a fost singura, însă. ”Au fost alocați o sumă similară ca în anul precedent”, a continuat ministrul. Forma corectă fiind: A fost alocată o sumă similară ca în anul precedent.
La realizări a fost trecută şi Legea Tineretului. Mai dificil a fost să o explice.
“Aceasta realizare este realizarea Ministerului Tineretului şi Sportului. Principala realizare, Ministerul Tineretului şi Aportului are nişte centre de tineret şi sport care se desfăşoară, îşi desfăşoară activitatea în cadrul direcţiilor judeţene de sport şi tineret, dar se doreşte ca şi UAT-urile să aibă aceste centre de tineret, unde au loc consultări publice, unde au loc tot felul de evenimente şi culturale şi formale.. aa.. de formare”, a spus Ioana Bran.
În 2017, România a fost nevoită să mute la Cluj Campionatele Europene de Gimnastică, pe care ar fi trebuit să le găzduiască la Bucureşti, pentru că Ministerul Tineretului şi Sportului nu a fost în stare să construiască o sală de sport.
De asemenea, meciurile de tenis ale echipei de Fed Cup au fost mutate tot la Cluj, din aceeaşi cauză.
Ioana Bran: – În general, construcţiile mari se realizează prin Compania Naţională de Investiţii, compania ştiu că se axează foarte mult şi pe construcţia de săli polivalente, de săli de sport. Acest demers se poate face de către noi sau de către o primărie, în speţă primăria generală a capitalei, o notă de oportunitate.
Reporter: – Aţi făcut o astfel de notă?
Ioana Bran: – În momentul de față încă nu am făcut-o.
Gafele făcute de ministrul Tineretului și Sportului au continuat și la conferința de presă, când un jurnalist a întrebat-o ce părere are despre faptul că un sportiv din lotul național de kaiac-canoe are o diurnă zilnică de doar 25 de lei.
Amuzată inițial de întrebare, Ioana Bran a încercat să dea o explicație, comparând diurna sportivilor cu cea a unui demnitar, care este de 17 lei.
”Este o situație reală, desigur, nu poate că nu reușești de acești 25 de lei să-ți iei cea mai bună hrană. Un oficial al statului român în momentul în care pleacă într-o delegație are 17 lei diurnă pe zi. Vorbeam despre consumul de calorii pe care trebuie să-l aibă un om. Din cunoștinețele mele un sportiv este îndrumat de un medic, de un nutriționist pentru a-și face mesele în așa fel încât să aibă tot ceea ce-i trebuie și organismul să nu aibă anumite lipsuri de natură a componenței și a caloriilor de care are nevoie”, a transmis Ioana Bran.
Jurnalistul a insistat și a întrebat-o pe Ioana Bran cum poate un sportiv să se hrănească o zi întreagă din această sumă. Ministrul a venit cu o explicație și a precizat că oricum sportivii trebuie să se mențină într-o anumită greutate.
”Eu nu spun că situația este una ușoară, spun doar că și aceștia au nevoie de a avea o dietă în funcție de felul cum le-a spus medicul sau antrenorul, chiar, din cunoștințele mele, aceștia trebuie să se păstreze la o anumită greutate, nu au voie nici să oscileze, pentru că altfel riscă să dezechilibreze puțin și modul cum s-au obișnuit pe partea de antrenament”, a fost explicația ministrului.
SURSA: stirileprotv.ro
Duduia asta atâta nu știe că alimentația sportivilor nu este ca și cura de slăbire ”practicată” de dânsa. Este vorba de consum de glucide pentru ca să ai energie, consum de proteine ca să ai mușchi și aportul de vitamine. Diurna asta nu ajunge nici pentru aportul de vitamine ! Și ne mai mirăm de ”rezultatele” sportive. Eu personal mă mir că mai câștigăm ceva. Exemplu? Echipa de spadă feminin care a cucerit singura medalie de aur la Rio (bine, fără Simona Pop) NU S-A CALIFICAT ÎN PRIMELE 16 ECHIPE la Campionatul Mondial recent încheiat în China! Multe mulțumiri ! Ce va fi în 20-20 la Tokyo ????? Sportivii de performanță nu cresc în copaci, e multă muncă în spate. Sau ne apucăm să naturalizăm și noi?
View CommentVai de tara asta, a ajuns sa fie condusa de asemenea analfabeti
View CommentDomnișoara ministru acum poate să se mândrească cu cea mai nouă ”realizare”. România a terminat la concursul pe echipe feminin pe locul 12! Ne-au devansat marile ”puteri mondiale” în gimnastică feminin Olanda, Slovacia și Finlanda !!!!
View CommentȘi ne mirăm că apar plăcuțe de înmatriculare personalizate! Pentru cei responsabili cu degringolada din România,le doresc, ca fiecare persoană din lume, care are mașină, să-și aleagă numărul identic cu cel al Românului cu Audi din Suedia!Vă doresc spor,,,dragi” psd-iști!!!
View Comment