Sensul giratoriu de pe Lucian Blaga, subiect de polemică. Ce spune primarul
Polemici pe marginea sensului giratoriu de pe Lucian Blaga, acolo unde au avut loc mai multe accidente. Primăria spune că nu a avut nicio legătură cu amenajarea acestuia, care ține de firma executantă.
Mai multe accidente au avut loc în sensul giratoriu de pe Lucian Blaga. În cadrul Consiliului Local au fost discuții cu privire la o eventuală reamenajare sau desființare. Primarul a precizat că modul în care s-a realizat sensul giratoriu ține de firma executantă.
„Noi, ca Primărie, nu aven nicio legătură cu amenajarea sensului giratoriu și nici cu lățimea sensului de girație. Noi am dat doar hotărârea pentru realizarea acestuia în comisia de circulație. Modul în care s-a realizat aparține firmei executante”, a spus primarul municipiului Satu Mare.
În ceea ce privește o eventuală desființare, discuțiile pe subiect vor continua, având în vedere faptul că au existat și reacții pozitive.
„Avem feed-back-uri pozitive, cât și feed-back-uri negative. Rămâne să vedem pe viitor dacă va rămâne sau se va desființa”, a mai spus primarul.
Consilierii au solicitat și o eventuală amplasare a unor camere de luat vederi în zonă, pentru siguranța muncitorilor.
Singurii care au de suferit din cauza acestui sens, sunt cei care vin cu viteză mare dinspre Ardud, care uită să reducă viteza la intrarea în oraș!
View CommentPentru cele câteva mii de sătmăreni care lucrăm în parcul industrial, și care contribuim la bugetul local al sătmarului nu al altei localități, este mană cerească! La ieșirea din schimb, nu mai stăm câte 20 de minute să ieșim pe Lucian Blaga, ci maxim 5-6 minute!
Constructiv este un pericol public , de fapt se sta la coada ca si cand a fost semnul „STOP „. Participantii de pe asa zis drum „Principal” nici nu schiteaza cea mai mica intentie de a reduce viteza la indicatorul „Cedeaza trecere” ,nefiind nevoiti sa incetineasca dpdv constructiv al semsului giratoriu . Sunt revoltati si claxoneaza daca intrii in fata lor.
View CommentMarcare drumului principal, cum ca urmeaza sensul giratoriu nu este suficient marcat, exista semne inainte cu cca 25m .
A fost mai sanatos cand era marcat iesirea din Parc Industrial Sud cu ” STOP „.
De cand s-a inceput construirea sensurilor giratorii , nu stiu daca unul este conform normelor si in al doilea rand unii participanti care habar nu au cum se circula in sensul giratoriu . Comisia de circulatie este un banc !
Primăria (?!) sau cineva din primărie are mare tupeu când spune că ei nu treabă cu amenajarea sensului giratoriu. Proioectul tehnic cine lăa aprobat?! Sfântul duh?! Problema cea mai mare este (in)competența celor din „comisia de circulație”. Încercați aici, poate desprindeți ceva idei. http://sitevechi.cnadnr.ro/ReglementariTehnice/AND%20600%20-%20REV%202.pdf Coroborat cu o serie de alte acte normative (https://www.matrixrom.ro/wp-content/uploads/2017/12/RTQ.pdf) ar cam trebui să constituie baza legală pentru aprobarea unor proiecte. Sau măcar să știe membrii comisiei ce elemente se iau în calcul pentru fundamentarea unui proiect. Precum și alte comisii care au responsabilități în ceea ce privește infrastructura rutieră a municipiului și a județului. Nu cred că există vreo prevedere legală care să permită înființarea unui sens giratoriu de dimensiunile celui de la intersecția Drumul Botizului cu str. Cimitirului. Nu mai vorbesc de instalarea indicatoarelor rutiere. Indiferent de categoria lor însă, în special a celor de prioritate (pierderea priorității) care sunt ascuse de vegetație și a celor de orientare și a celor de interzicere sau restricție (a căror amplasare defectuoasă duc la situații de genul TIR-uri în Centru Vechi). Nu mai vorbesc de marcajele rutiere longitudinale(pe calea de rulare) care în unele cazuri sunt de toată jena. Exemple?! Coborârea podului Decebal spre intersecția Crinul: banda trei din zona de preselectare (de lângă axul drumului)conduce direct în scuarul sensului giratoriu; banda trei șe la intrarea în sensul giratoriu din fața Liceului Economic, asemenea, se oprește în scuarul sensului giratoriu. Nu mai vorbesc de improvizația de sens giratoriu din intersecția Burdea și multe altele. Dar, când totul se desfășoară sub semnul lui „merge și așa” și când suficiența este principalul criteriu de apreciere a calității activităților nu putem aștepta mai mult. Poate că un pic de interes, în favoarea comunității, puțin timp cheltuit pentru a-ți face la standarde, nu super înalte, măcar civilizate a responsabilităților civice cu care a fost investit fiecare membru a consiliilor (locale sau județean) sau a „specialiștilor” din multitudinea de comisii ar face viața mai plăcută în județ și în locatățile județului. Știu, nu se va întâmpla. Totuși, sper. P.S. Scuze de ghilimelele de la „SPECIALIȘTILOR” față de cei onești.
View Comment