Se dă startul la programul Rabla Local. Care sunt primăriile din Satu Mare înscrise în program
De luni, 31 iulie, sătmărenii care vor să scape de mașinile vechi contra sumei de 3.000 de lei se pot înscrie în noul Program de casare a autovehiculelor uzate – Rabla Local. Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, nu mai puțin de 19 primării din județul Satu Mare s-au înscris în programul prin care vor asigura cofinanțarea necesară pentru ca locuitorii să își poată casa mașinile vechi.
Potrivit unui comunicat de presă publicat de Administrația Fondului pentru Mediu, „înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție de către AFM, până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT).
„Sunt 500 de primării din toată țara înscrise în acest program ai căror locuitori vor beneficia de cei 3.000 lei oferiți în schimbul casării unui autovehicul vechi și poluant fără a avea obligația de a achiziționa un autovehicul nou în schimb. Acest program are ca scop eliminarea din circulație a mașinilor uzate, cu grad ridicat de poluare pentru atingerea țintelor stabilite în Planul Național de Redresare și Reziliență”, a transmis președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.
Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în Programul Rabla Local pot fi găsite pe site-ul AFM.
Nu mai puțin de 19 primării din județul Satu Mare s-au înscris în program. Este vorba despre localitățile Batarci, Tarna Mare, Socond, Vetiș, Medieșu Aurit, Terebești, Apa, Gherța Mică, Certeze, Racșa, Botiz, Santău, Turț, Vama, Supur, Cămârzana, Dorolț, Târșolț și Pomi.
Turț, Certeze, Medieșu Aurit și Vetiș au aprobate fonduri pentru casarea a 100 de mașini, se mai arată pe site-ul AFM.
Pentru a primi fondurile, persoana fizică trebuie să aibă domiciliul pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare și să realizeze înscrierea în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista UAT-urilor care au încheiat contracte de delegare, prevăzută în aplicația informatică și pe site-ul AFM.
„După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local). Beneficiarul stimulentului de casare se angajează conform ghidului de finanțare că nu va achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare”, mai arată AFM.
orasul satu mare de ce nu s-a inscris in programul rabla local?
View Comment