SCHIMBĂRI inerente la Consiliului Județean, Prefectură și Primăria Satu Mare. CINE sunt vizați

După ce PSD a obținut un rezultat peste așteptări în alegerile parlamentare de duminică, în special la nivel național, se vehiculează tot mai des posibilitatea unor schimbări de nume la vârful Consiliului Județean, Instituției Prefectului și la vârful Primăriei Satu Mare.

La nivelul Consiliului Județean este vizat cel puțin un post de vicepreședinte. Dar PSD în mod sigur nu va fi de acord cu o eventuală coabitate cu PNL la vârful Consiliului Județean, așa că există posibilitatea ca o funcție de vicepreședinte să revină celor de la PSD, iar a doua celor de la ALDE. Având în vedere tot mai vehiculata coaliție cu ALDE la nivel național. Astfel, primul nume ar putea fi chiar Adrian Ștef, fostul președinte al Consiliului Județean.

Din partea PSD pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean sunt în joc consilierii județeni Oliviu Buzgău, Gheorghe Marincaș, Gheorghe Ciocan, Ciprian Ardelean, Alexandru Horvat, Rodica Maxi, Ioan Pop, Constantin Frencz și Nicolae Avorniciții.

În acest moment, funcțiile de vicepreședinți sunt ocupate de liberalii Ionuț Rus și Alexandru Panea.

La nivelul Instituției Prefectului există șansa ca cei de la PSD să îi întoarcă ”favorul” lui Dacian Cioloș și să îl schimbe pe actualul prefect Radu Bud, numit în funcție la începutul acestui an. Asta în cazul în care PSD va reuși să facă Guvernul și să aibă prim-ministru. În schimb, pentru funcția de subprefect sunt șanse importante să rămână tot Altfatter Tamas.

La nivelul Primăriei Satu Mare există șanse mari ca viceprimarii PNL Doina Feher și Adrian Albu să fie schimbați, iar cel puțin un post de viceprimar să revină PSD. Aici, din câte se pare, social-democratul Radu Roca ar putea avea cele mai mari șanse, având în vedere că a mai ocupat această funcție. De altfel, Radu Roca nu a fost un critic prea dur al actualei conduceri UDMR, lăsând impresia unei uși lăsate deschise în mod intenționat.

Dacă coaliția dintre PSD și ALDE va funcționa și la nivel județean o funcție de viceprimar le-ar putea reveni celor de la ALDE. Astfel, numele cel mai vehiculat în această ipoteză ar fi Marcela Papici. Cu toate că ocupă funcția de manager la Spitalul Județean, postul său este ”vânat” de mult de cei de la UDMR. După o eventuală plecare de la Spitalul Județean, Marcela Papici ar putea redeveni viceprimar al municipiului Satu Mare, funcție pe care a mai ocupat-o timp de doi ani.

În acest fel, PNL va intra total în opoziție, unde nu ar dispune de prea multe voturi în Consiliul Județean și Consiliul Local pentru a putea opune rezistență. În schimb, o posibilă majoritatea UDMR+PSD+ALDE ar fi una covârșitoare.

Inregistrare-domenii-728x90

Fii primul care comentează! despre "SCHIMBĂRI inerente la Consiliului Județean, Prefectură și Primăria Satu Mare. CINE sunt vizați"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.


*


Citește articolul precedent:
Gală de operetă la Teatrul Municipal Carei

Închide