SATU MARE. Mamă și fetiță, călcate de un camion. Fetița a rămas fără degete la un picior
O mamă (35 ani) și fiica sa (5 ani), ambele din județul Satu Mare, au primit MARȚI, 30 IANUARIE 2024, din partea magistraților Tribunalului Satu Mare despăgubiri morale în valoare de 400.000 de lei (250.000 lei/fiica, 150.000 lei/mama) după ce au fost victimele unui teribil accident rutier. Mai exact, au fost lovite de un camion, condus de către un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Decebal. Este important de precizat că victimele au solicitat 800.000 de euro ca și despăgubiri, dar judecătorii au considerat că este prea mult, conform informațiilor PresaSM.
Potrivit surselor PresaSM, un sătmărean, aflat la volanul unui autocamion, a ajuns la intersecţia cu DJ 194 C (zona Lazuri) şi nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea virajului la stânga, accidentând-o pe o mamă şi pe fiica ei minoră, care erau angajate în traversarea străzii pe la colţul intersecţiei. În urma accidentului rutier, mama a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 110-120 zile de îngrijiri medicale, iar fiica a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 110-120 zile de îngrijiri medicale.
Din păcate, minora și-a pierdut degetele de la piciorul drept, care îi afectează funcţia de bază şi anume mersul, ceea ce constituie infirmitate, în opinia medicilor specialiști.
După vizionarea imaginilor de pe camera de supraveghere rezultă că victimele au traversat la aproximativ 1-1,5 m de partea frontală a autoutilitarei, în momentele în care aceasta era oprită în vederea acordării priorităţii de trecere altor vehicule, punându-se în mişcare în momentul în care victimele se aflau în partea frontală a autoutilitarei.
Specialiștii sunt de părere că șoferul trebuia şi putea să ia toate măsurile necesare care să-i confere posibilitatea observării victimelor în faţa autoutilitarei şi abia după aceea să pună în mişcare autovehiculul. În consecinţă, bărbatul avea obligaţia de a efectua o analiză atentă a condiţiilor existente, respectiv a poziţiei victimelor pe partea carosabilă, putând lua în consecinţă o decizie pertinentă privind oportunitatea pătrunderii în intersecţie.
”Conchidem aşadar, că numitul (…) putea evita accidentul dacă nu ar fi pus autoutilitara în mişcare în condiţiile în care prin faţa acesteia se deplasau cele două victime”, au spus specialiștii, iar judecătorii au stabilit că asiguratorul și șoferul sunt buni de plată.
FOTO: Arhivă/Scop ilustrativ