Sătmărean complet nevinovat amendat pentru că a fugit de Poliția Locală. Confundat cu altcineva
S-a făcut dreptate în cazul sătmăreanului care deși se afla în Franța, un polițist local l-a confundat și l-a amendat fiindcă ar fi fugit cu mașina de purtătorii de uniformă la un control de rutină. Conducerea Poliției Locale Satu Mare a anulat amenda!
Este vorba despre o faptă petrecută în data de 4 februarie 2020, pe strada Corvinilor, din municipiul Satu Mare. Șoferul unui BMW a staționat neregulamentar, iar polițistul local i-a solicitat actele. Pe motivul că își căuta documentele, conducătorul auto a ”demarat în trombă”, potrivit Poliției Locale.
”A staționat voluntar cu autoturismul BMW (…) pe banda de preselecție, unde este aplicat marcaj continuu, iar la solicitarea polițistului local de a furniza date pentru stabilirea identității sale, acesta pe motivul că își caută actele, a demarat în trombă (…) Ulterior a fost verificat în baza de date, de unde a reieșit că fizionomia corespunde cu a contravenientului”, se arată în procesul verbal întocmit de polițistul local.
Ulterior, polițistul local l-a căutat pe sătmărean în baza de date și l-ar fi identificat după…fizionomie. Apoi, i-a trimis amendat acasă. Singura problemă e că fratele contravenientului nu se afla în România la acea dată! Într-un final, după ce au realizat că s-a greșit, conducerea Poliției Locale a îndreptat situația, anulând sancțiunea.
Dovada clară a „competenței” purtătorilor de caschetă comunitari!
View CommentAbuzuri după abuzuri. În baza cărui act normativ „poliția locală” sau cineva din poliția locală a constatat nulitatea absolută a procesului verbal de constatare a contravenției. A fost modificată O.G. 2/2001?! Identificarea greșită a contravenientului nu este caz de nulitate absolută conform art. 17 din OG 2/2001. (Articolul 17
View Comment(la data 25-mar-2015 Art. 17 din capitolul II a se vedea recurs in interesul legii Decizia 6/2015 )
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.) Constatarea din oficiu a nulității absolute conform deciziei 6/2015 a Ănaltei Curți de Casați și Justiție se referă la lipsa semnăturii agentului constatator în cazul proceselor verbala de constatare a contravenției constatate electronic (rovignetă) și transmise în format letric contravenientului. |Nu este cazul aici. Doar o instanță de judecată se putea pronunța în acest caz. Dacă și conducătorii instituției iau decizii „după ureche” ce să mai spunem de agenți?!
Ageamii… :)) aplică legea după ureche… plus că nu au voie sa legitimeze conducători auto… nu sunt autorizați de IGPR.
View Comment