Șamponul uscat: tot ce trebuie să știi despre el
Profesioniștii în îngrijirea părului, cosmeticienii, dermatologii și chiar ecologiștii ne atenționează în nenumărate rânduri că utilizarea regulată a șamponului lichid obișnuit usucă părul, spală culoarea, poluează mediul. Unii îndeamnă să trecem la produsele cosmetice pentru casă, alții susțin metode mai puțin radicale, de exemplu, alegând un șampon – uscat https://makeup.ro/categorys/250287/.
Ce este un șampon uscat?
Numele vorbește de la sine: șamponul uscat este un produs care face părul proaspăt și curat, fără apă. Are consistența unei pulberi și este plasat într-o sticlă de pulverizare. Particulele produsului absoarbe instantaneu excesul de sebum și murdărie, asigurând volum și prospețime părului în doar câteva secunde.
Compoziția produsului
Cel mai adesea, producătorii iau ca bază unul dintre următoarele ingrediente eficiente:
– făină de orez,
– porumb sau ovăz,
– amidon de cartofi,
– argiliă cosmetică – albă, albastră, verde, roz sau neagră
– parfumuri – pentru o senzație suplimentară de prospețime
Uneori, compoziției se adaugă substanțe nutritive suplimentare:
– vitamine,
– pantenol,
– uleiuri esențiale,
– ingrediente antibacteriene,
– extracte utile din plante,
– săruri minerale,
– complexe de acizi grași valoroși.
Cum să alegi un șampon uscat?
Produsul este potrivit pentru toate tipurile de păr. Mai mult, există șampoane pe piață cu funcționalități diferite, cu sau fără arome, cu efect de strălucire sau volum, mare sau mini-format. Unele remedii cosmetice lasă un strat alb pe păr, astfel încât brunetele mai bine să achiziționeze un produs cosmetic special pentru părul întunecat. Șampoanele uscate de volumizare fac uneori buclele aspre, astfel nu sunt recomandate proprietarilor de păr subțire și deteriorat.
Când și cum se folosește?
Merită să folosești un șampon uscat atunci când a apărut un luciu inestetic vizibil. Pulverizați produsul la o distanță de 15-20 centimetri (nu mai aproape) de rădăcini. Așteptați 3-5 minute, timp în care produsul va absorbi sebumul. Apoi periați părul pentru a îndepărta orice șampon rămas. De regulă, efectul poate dura destul de mult timp. Dar aici este important să ne amintim: totul depinde de cât de intens produce pielea sebum. Nu trebuie să utilizați produsul de două ori la rând: o cantitate excesivă de pulbere va înfunda porii, va stopa creșterea părului și va face buclele plictisitoare.
Important: Șamponul uscat nu trebuie utilizat dacă scalpul este iritat.
Avantajele și dezavantajele produsului
Plusuri:
– înlocuiește agentul de coafare. Pe lângă efectul de curățare, după utilizarea șamponului, părul este ușor de pieptănat și coafat.
– conferă volum chiar și celui mai fin păr,
– poate fi folosit oriunde și oricând,
– potrivit pentru toate tipurile de păr.
Minusuri:
– nu poate înlocui pentru totdeauna șamponul obișnuit,
– au un efect cumulativ,
– nu da strălucire.
Șampoanele uscate au câștigat de mult inima coaforilor și a tuturor fashionistelor. Acest remediu miraculos ajută instantaneu, în doar câteva minute, puteți adăuga prospețime și volum părului dvs.!