Rezultate alegeri parlamentare Satu Mare 2016. UDMR a câștigat în Satu Mare. PSD, pe locul secund

UPDATE 4: Biroul Electoral Județean a anunțat datele oficiale ale alegerilor parlamentare de duminică, 11.12.2016.

Senat

UDMR – 43.108 voturi- 40,02%

PSD – 31.382 voturi – 29,13%

PNL – 16.643 voturi – 15,45%

ALDE – 5.587 voturi – 5,18%

Camera Deputaţilor

UDMR – 42.957 voturi – 39,88%

PSD – 31.087 voturi – 28,86%

PNL – 16.278 voturi – 15,11%

ALDE – 5.490 voturi – 5,09%

UPDATE 3: În urma redistribuirii voturilor din județul Satu Mare, UDMR a obținut un post de senator și doi de deputați. Este vorba despre Turos Lornad la Senat, respectiv Magyar Lorand și Erdei D. Istvan.

PSD a obținut un post de senator și doi de deputați. Este vorba despre Gabriel Leș la Senat, respectiv Ioana Bran și Octavian Petric la Camera Deputaților.

PNL a obținut un singur post de deputat. Este vorba despre Romeo Nicoară.

UPDATE 2: UDMR a câștigat alegerile parlamentare din județul Satu Mare, iar pe locul secund se situează PSD, la două lungimi distanță față de PNL.

Senat:

UDMR – 39,99% – 43.158 voturi

PSD – 28,98% – 31.274 voturi

PNL – 15,33% – 16.550 voturi

ALDE – 5,16% – 5.564 voturi

Camera Deputaților:

UDMR – 39,92% – 42.966 voturi

PSD – 28,89% – 31.093 voturi

PNL – 15,13% – 16.289 voturi

ALDE – 5,10% – 5.486 voturi

Datele reies din numărătoarea paralelă efectuată de către partidele politice.

 

UPDATE1: Rezultate alegerilor parlamentare la nivel național arată astfel:

SENAT

PSD – 46,09 (48 de mandate)

PNL – 20,26 (10 mandate)

USR – 8,55 (3 mandate)

UDMR – 6,28 (3 mandate)

ALDE – 6,07 (1 mandat, probabil Călin Popescu Tăriceanu)

PMP – 5,34 (1 mandat, probabil Traian Băsescu)

 

CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD – 45,9 (132 de mandate)

PNL – 19,88 (45 de mandate)

USR – 8,49 (14 mandate)

UDMR- 6,29 (16 mandate)

ALDE – 5,64 (3 mandate)

PMP – 5,06 (3 mandate)

 

Rezultate alegeri parlamentare Satu Mare 2016. Presasm îți aduce ultimele exit-poll-uri și reacțiile de la sediile partidelor sătmărene. 

Rezultate alegeri parlamentare Satu Mare 2016

Optimism la PSD Satu Mare

Starea de spirit este optimistă la sediul Partidului Social Democrat din Satu Mare.

Declarații președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD, Aurelia Fedorca: ”Este un rezultat foarte bun la nivel național, pe măsura muncii noastre. Mulțumim tuturor celor care au venit și ne-au susținut în campanie, mai ales azi, în ziua votului și așteptăm cu nerăbdare să știm rezultatele pe județul Satu Mare”, a declarat Aurelia Fedorca.

Declarații Gabriel Leș: ”A fost o campanie extrem de solicitantă și frumoasă pentru că am reușit să ne întâlnim cu cetățenii și asta se vede în scorul pe care l-am obținut”

Declarații Ioana Bran: ”Permiteți-mi să mulțumesc întregii echipe PSD, tuturor colegilor pentru munca depusă. Acest rezultat este meritul muncii noastre în echipă și a programului nostru de guvernare”

Declarații Octavian Petric: ”Rezultatul reflectă faptul că singurul partid care a avut un program de guvernare a fost PSD, iar cetățenii au votat în cunoștință de cauză. Acesta este rezultatul efortului depus de întreaga echipă PSD și a domnului președinte Liviu Dragnea”.

Optimism la UDMR Satu Mare

udmr

Președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD consideră rezultatul exit-poll-uri foarte bune. Liderul UDMR este de părere că acest rezultat bun este conlucrarea dintre principalele partide care reprezintă comunitatea maghiară.

”La nivel național este aproape de targetul pe care ni l-am dorit prin coerența noastră de comunicare cu celelalte formațiuni maghiare și s-au văzut rezultatele. Care au fost semnificativ mai bune decât acum cinci ani și asta demonstrează că trebuie să fie pace în comunitatea maghiară”, a declarat Pataki Csaba. 

Președintele Organizației Municipale Satu Mare a UDMR, Kereskenyi Gabor, este de părere că la nivelul județului Satu Mare UDMR va obține cel puțin un popst de senator și două de deputați.

”Încă nu știm exact câți oameni au intrat (la nivelul județului Satu Mare, n.red.), dar trei sigur avem în județul Satu Mare. Cred că este foarte important, fiindcă avem foarte multe idei pe care fără ajutorul Bucureștiului nu le vom putea pune în practică, sau ne va fi foarte greu fără acest sprijin”, a declarat Kereskenyi Gabor. 

Reținere la PNL Satu Mare

La sediul Organizației Județene Satu Mare a PNL a fost o atmosferă reținută după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor.

Deputatul Romeo Nicoară: ”Ce observăm aici este că este o fragmentare destul de însemnată a voturilor pe toate partidele, și pe partide mai mici, care, unele din ele, au șanse să intre în parlament. Asta înseamnă că la numărătoarea finală vor fi mai mulți actori politici care vor sta la masa negocierilor pentru formarea unei majorități parlamentare care să genereze un guvern”.

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu: ”Din păcate, este foarte clar că PSD-ul va câștiga aceste alegeri. Eu sper că nu la o așa mare diferență de scor pe cât arată acest exit-poll. Este foarte clar că diferența este mare și va rămâne mare”.

Optimism reținut la ALDE Satu Mare

Liderul ALDE Ovidiu Silaghi este de părere că: ”viitoarea guvernare se prefigurează extrem de clar”

ALDE Satu Mare

Declarații Ovidiu Silaghi: ”Sper ca după numărătoare vom mai crește un pic, după efortul pe care l-am făcut. Noi am muncit, ne-am străduit. Am depus toate eforturile”.

Declarații Marcela Papici: ”Vreau să le mulțumesc sătmărenilor care ne-au dat votul.Vreau să le mulțumesc colegilor mei, echipei cu care am făcut campanie pentru că a fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care am avut-o în ultimii cinci ani. Așteptăm numărătoarea de la Satu Mare. Nu ne bucură de loc faptul că județul Satu Mare este din nou printre ultimele la vot”

Declarații Adrian Ștef: ”Marea satisfacție este că acum toată lumea știe cine suntem și face asocierea dintre numele noastre și ALDE. A fost cea mai mare victori și pentru mine cea mai mare satisfacție, că am făcut o construcție de la zero”

 

PSD este marele câștigător al alegerilor parlamentare la nivel național.

Potrivit unui exit-poll național realizat de IRES pentru DIGI24:

PSD – 45,9% Senat 45,8% CD

PNL – 20,7% Senat 20,8% CD

UDMR – 6,8 % Senat 6,7% CD

USR – 9,3 % Senat 9,2% CD

ALDE – 6,4% Senat 6,3% CD

PMP – 4,7% Senat 4,6% CD

PRU -2,5% Senat 2,5 CD

 

Potrivit exit-poll-ului național (ora 19:00) realizat de Curs/Avangarde pentru Antena 3:

PSD – 45,5% CD 40,2% Senat

PNL – 21,7% CD 21,8% Senat

UDMR – 6% CD 6% Senat

USR – 8,5% CD 8,9%Senat

ALDE – 6% CD 6,5% Senat

PMP – 6% CD 6% Senat

PRU -2,5% CD 2,5% Senat

 

Inregistrare-domenii-728x90

2 Comments on "Rezultate alegeri parlamentare Satu Mare 2016. UDMR a câștigat în Satu Mare. PSD, pe locul secund"

  1. MA BUCUR PENTRU CEI CE AU RAMAS ACASĂ, MA AȘTEPT ”LA NIMIC DIN PARTEA CELOR CE VOR FI ÎN PARLAMENT. DAR CEI CE AU RĂMAS ACASĂ SĂ STEA PE SEZUTUL LOR ȘI MUCLES CĂ LE-A FOST DE AJUNS .

    View Comment
  2. DECI LA MUNCĂ CU CEI CE NU VOR BENEFICIA DE SOMNUL DIN CASA POPORULUI, IAR CEI CE SE DUC SĂ DOARMĂ CU ATENȚIE ȘI SĂ MAI RIDICE O MÎNĂ UNEORI…..

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.


*


Mai multe despre ALDE, alegeri parlamentare 2016, PNL, PSD
alegeri-parlamentare-satu-mare-2016
Alegeri parlamentare Satu Mare 2016: Urnele s-au închis

Închide