REVOLTĂTOR! Cum vor să facă SUTE de persoane din Satu Mare MII de euro, folosindu-se de copii
Zeci de persoane care provin din medii defavorizate au luat cu asalt Inspectoratul Județean Școlar după ce au aflat că pot să intre în posesia unor sume anuale de până la 3.400 de lei!
Acești indivizi au fost învățați de către liderii comunității lor că tot ce trebuie să facă este să meargă la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Satu Mare și să ceară un certificat pentru copii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES).
Iată cum o familie cu minim trei copii poate să încaseze anual peste 10.000 de lei. De altfel, un astfel de caz a fost susprins chiar AZI, 19.09.2016, de către reportaerii PresaSM.ro pe holurile Inspectoratului Județean Școlar.
O femeie, provenită dintr-un mediu așa-zis defavorizat, a venit la ușa CJRAE să ceară certificat CES pentru copiii săi. Angajatul CJRAE i-a spus femeii că acei copii nu pot fi încadrați în această categorie. Dar femeia știa una și bună! Cu greu s-a lăsat înduplecată.
Dar, pe aceleași coridoare bântuie de câteva zile un lider al unei comunități defavorizate din municipiul Satu Mare, care se pare că s-ar ocupa cu ”informarea” asistaților asupra drepturilor ce le revin.
Anul acesta, statul român s-a angajat, prin Legea bugetului de stat, să acorde dreptul la o alocație de hrana și îmbrăcăminte pentru copiii cu CES, iar în funcție de prezența la școală pentru un copil se poate încasa aproximativ 3.400 lei/an.
Și asta e grav, nu? Faptul că o familie e „stimulată” de către stat să-ți țină plodzii la școală nu la cerșit este ceva deosebit de grav?!? Cam asta reiese din „articolul” vostru! După cum chiar voi menționați, pentru a beneficia de acești bani, copii trebuie să frecventeze școala și să nu aibă absențe!!!
View CommentCând ceri certificat CES doar pentru a pune mâna pe bănuți cu orice preț…Este dincolo de limita legii…scuze, a legilor! Sau, după cum spuneți dvs, scopul scuză mijloacele? Dvs trebuie să fiți stimulat să vă trimiteți copiii la școală? Ca și plătitor de impozite, vă întrebăm…
View Comment@presasm: Prefer să privesc lucrurile dintr-o perspectivă ușor diferită, anume perspectiva copilului care are o șansă la o viață normală doar datorită faptului că legea îi obligă părinții să-l trimită la școală nu la cerșit sau la muncă!
View CommentCa și societate ar trbui să încurajăm asemena inițiative, nu să le condamnăm! Nu trebuie să ne limităm la a-i stigmatiza în continuare pe copii, ei nu au nicio vină! NOI ca și societate suntem de vină și în aceeași măsură suntem obligați să intervenim, chiar și sub această formă!
Incontestabil, vor fi și din aceia care vor încerca să păcălească sistemul (exact ceea ce relatați voi în articol), dar asta nu ar trbui să reprezinte o piedică ci mai degrabă găsite alternative în avantajul acelor copii care ar putea beneficia de pe urma acestor programe! Altfel, ne chinuim să educăm o societate paralelă parazită, dependentă de ajutoare, inclusiv cele sociale. Cu alte cuvinte, trebuie să ne străduim să-i includem în societate!