REVOLTĂ. Sătmărel vrea să se DESPRINDĂ de municipiul Satu Mare

Locuitorii Cartierului Sătmărel au inițiat un proces de strângere de semnături prin care își manifestă voința de a se desprinde de municipiul Satu Mare. Locuitorii din Sătmărel ar vrea să aparțină administrativ de comuna Vetiș.

Oamenii din Sătmărel sunt nemulțumiți de starea infrastructurii și acuză edilii municipiului Satu Mare că i-au ignorat în ultimii ani.

Prin desprindere, cei din Sătmărel sunt convinși că vor putea accesa fonduri pentru dezvoltarea localităților rurale, Sătmărelul fiind în prezent în categoria urbană, cu toate că realitatea o include în cea rurală. Doar este un sat în adevăratul sens al cuvântului.

Problema ar fi că pentru desprindere s-ar impune un referendum. Chiar dacă în Sătmărel interesul ar fi unul maxim, este nevoie de obținerea unui cvorum și în municipiul Satu Mare. Cum în Satu Mare va fi în mod aproape sigur un dezinteres generalizat, un astfel de refendum ar fi sortit eșecului.

În orice caz, demersul locuitorilor din Sătmărel ar trebui să fie un veritabil semnal de alarmă pentru edilii municipiului Satu Mare.

”Într-un fel îi înțelegem, căci vor putea obține mai multe fonduri pentru dezvoltare ca și sat. Dar să nu uite că Primăria Satu Mare le-a făcut cămin cultural și școală”, a spus viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu.

Inregistrare-domenii-728x90

1 Comment on "REVOLTĂ. Sătmărel vrea să se DESPRINDĂ de municipiul Satu Mare"

  1. Ignat Marin | decembrie 8, 2016 at 02:21 |

    Caminul cultural sa facut din contrubutia satenilor si cu munca patriotica ! Care D-l viceprimar….banuiesc ca nu stie ce inseamna. Si daca crede ca stie mai multe, sa vina sa-mi dea “Delete” la memorie, ca am lucrat la Camin…munca patriotica !…asa caa..nu Primaria Satu Mare a facut caminul !

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.


*


Mai multe despre municipiul Satu Mare
Partea de SUD a Sătmarului, în BEZNĂ totală. Nu este energie ELECTRICĂ (FOTO&VIDEO)

Închide