PSD Satu Mare susține sute de proiecte pentru județ. Printre care al treilea pod sau centura Sătmarului
Conducerea Organizației Județene Satu Mare a PSD a susținut astăzi o conferință de presă în care au arătat proiectele de dezvoltare pe care le susțin pentru județul Satu Mare. La conferință au participat președintele Aurelia Fedorca, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, senatorul Gabriel Leș, deputatul Octavian Petric și vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Radu Roca.
Sute de proiecte pentru Satu Mare
”La nivelul județului Satu Mare sunt 224 de obiective în infrastructura locală și mă refer la PNDL 1 și PNDL 2, dar și unele mari din alte fonduri guvernamentale. Vreau să le expun pe scurt, chiar dacă am mai vorbit despre ele: Centura de ocolire a municipiului Satu Mare; Al treilea pod peste Someș; Finalizarea Centurii municipiului Carei; Finalizarea stațiunii Luna Șes; (…)”, a declarat Aurelia Fedorca.
Raport al Ioanei Bran
Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat că: ”a trecut deja o lună și jumătate de la numirea mea în această funcție și pot să spun că am intrat foarte serios în activitate, cu program plin inclusiv în weekend-uri, motiv pentru care nu am putut programa mai repede această întâlnire. (…) Pentru perioada următoare mi-am propus vizite pe la cât mai multe structuri ale MTS din țară, pentru a problemele existente și a lua măsuri pentru îndreptarea acestora”.
Nevoia de a susține capitalul românesc
Deputatul Octavian Petric, care provine din mediul privat, având o firmă de succes, a precizat că eforturile sale se întreaptă în direcția sprijinirii tinerilor întreprinzători.
”În primul rând, trebuie să protejăm, să încurajăm și să respectăm capitalul românesc și să facem astfel încât să construiască o contrapondere locală stabilă și loială în fața capitalului speculativ, care e greu taxabil și are origini în afara țării. Reducerea taxelor, debirocratizarea, accesul la licitații trebuie să îi fie facile și capitalului românesc. În acest sens, va fi modificată legislația economică și practicile instituțiilor de control care au permis discriminarea capitalului românesc, astfel încât bănci și mari companii cu capital majoritar românesc să nu mai fie o raritate. De asemenea, va fi adoptată legislația parteneriatului public-privat și va fi înființată o structură ce va implementa proiectele de parteneriat public-privat și de ajutor de stat. Înființarea Fondului Național de Dezvlotarea, a Fondului Suveran de Investiții și înființarea Băncii de Dezvoltare sunt, de asemenea, pe lista de priorități”, a declarat Octavian Petric.
Adoptarea monedei euro
Senatorul Gabriel Leș a precizat că România își propune să adopte moneda euro până în 2024.
”Această Convenție Națională pentru adoptarea monedei Euro până în 2024 este un proiect de solidaritate națională, firesc, după aderarea la NATO și Uniunea Europeană. Presupune curaj, responsabilitate și viziune, dar reprezintă un pas obligatoriu pe care România trebuie să-l facă. Asta arată că atunci când românii sunt uniți în jurul unui proiect național, România e apreciată și respectată de străini”, a spus Gabriel Leș.
Care a mai enumerat și beneficiile adoptării monedei euro:
-Inflație stabilă mică – prețurile vor evolua în funcție de moneda euro.
-Atractivitate sporită pentru investiții, în condițiile în care apartenența la zona euro reprezintă un criteriu major în evaluarea multor investitori.
-Costuri reduse pentru împrumuturi, atât pentru populație, cât și pentru firme și stat, ca urmare a aplicării directe și nemijlocite a dobânzilor și comisioanelor Băncii Europene.
-Avantajarea exportatorilor și transportatorilor români, care nu mai depind de fluctuațiile cursului valutar.
-România devine beneficiară directă a plasei de siguranță reprezentată de fondul special de 500 de miliarde de euro pentru intervenții, sprijin și reechilibrare în caz de criză.
-România obține un loc bine meritat în grupul statelor dezvoltate din UE. Într-o Europă cu două viteze, România va intra în grupul celor care se vor dezvolta cu o viteză mai mare.
-România devine participant activ la deciziile fiscale și monetare ale UE.
Nu ati facut nimic in 28 de ani .Numai minciuni si iar minciuni.Ati luat banii cu japca de la oameni pt asa zisa (statiunea Luna Ses).Rusine!!! Poate va treziti in al 12 lea ceas!!
View Comment