Prefectura Satu Mare susține că nu arde gazul de pomană. Reacția instituției
Instituția Prefectului Satu Mare a simțit nevoia să reacționeze la articolul „Întâlnire cu efect zero barat la Prefectură. Cum să vorbești despre NIMIC”. Cu toate că nu pot prezenta rezultate concrete, ni se vorbește strict despre cadrul legal al întâlnirii cu ambasadorul Belarusului. Rezultatele par să nu conteze în sistemul public.
Așteptăm, de asemenea, reacția în cazul rateului instituțional al taxei de mediu, în care un umil pensionar din municipiul Satu Mare a dovedit o eficiență net superioară în apărarea legii și a intereselor cetățenilor decât întregul corp de juriști al Prefecturii Satu Mare.
Redăm încontinuare – integral – punctul de vedere al Prefecturii Satu Mare.
”Activitatea de afaceri europene şi relaţii internaţionale a prefectului şi a Instituţiei Prefectului sunt în stricta coordonare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi a Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Coordonarea MAI se realizează prin intermediul Direcţiei Generale Afaceri Europene, Schengen şi Relaţii Internaţionale (DGAESRI).
Ordinul nr. 143/2015 privind activitățile de relații internaționale și de afaceri europene la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, care reglementează vizitele, contactele sau întâlnirile oficialilor români cu oficiali din alte state, prevede obligaţia de a obţine un aviz din partea DGAESRI.
Pentru întâlnirea din data de 07.07.2017 propusă de Ambasada Republicii Belarus, a fost solicitat şi obţinut avizul direcţiei generale de specialitate, transmis cu numărul 141852/03.07.2017 şi înregistrat la Instituţia Prefectului Judeţul Satu Mare cu nr. 7414/04.07.2017.
Discuţiile din cadrul întâlnirii s-au axat pe dezvoltarea cooperării în domeniul economic. Conform datelor furnizate de MAE şi postate pe site la adresa https://www.mae.ro/bilateral-relations/4508, între România şi Belarus s-a semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Belarus cu privire la cooperarea economică, care instituie cadrul juridic pentru începerea activităţii Comisiei Interguvernamentale româno-belaruse privind colaborarea economică.
Acordul oferă baza legală pentru dezvoltarea pe termen lung a cooperării în domenii ale economiei precum: agricultură, industrie, construcţii, energie, turism, întreprinderi mici şi mijlocii, transport, ştiinţă şi tehnologie. Prima reuniune a Comisiei mixte a avut loc în perioada 10-11 noiembrie 2009 (Bucureşti) iar a doua reuniune a fost organizată la Minsk, în perioada 11-12 mai 2016”.
in functie de analiza care se face in aceste zile asfaltului adus din Salaj/Cluj, posibil sa aduca asfalt si ciment din Belarus, transportul va fi efectuat cu cele mai tarr-i camioane din judet …
View Comment