Povestea polițistului din Satu Mare ”executat” pentru că și-a făcut treaba

FOTO: Arhivă

Subofițerul de poliție Cristian Banc a avariat foarte grav o autospecială a Inspectoratului Județean de Poliție, în timp ce se afla în urmărirea unei mașini suspecte. Din păcate pentru acesta, a făcut un accident groaznic, în care putea să își piardă chiar viața, iar Poliția Română i-a imputat daunele provocate.

Astfel, la începutul anului 2012, agentul principal de poliție Banc Cristian, în timp ce se afla în exercițiul funcției publice, în apropierea punctului de trecere a frontierei Halmeu, a observat un autoturism „suspect” care circula pe drumul national.

Procedând la efectuarea semnalului de oprire, conducătorul auto a mimat intenția de a opri, după care a demarat în trombă. Pornind în urmărirea lui, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune, după mai mulți kilometri, conducătorul unui autoturism care circula din sens opus nu a înțeles ce obligații are când vede culoare roșie pe o autospecială cu regim prioritar, continuându-și deplasare.

Polițistul nu a mai putut evita contactul și a intrat în coliziune cu autoturismul care circula din sens opus. Iar de la dauna totală a autospecialei a apărut „distracția” pentru polițist. A trebuit să scrie rapoarte peste rapoarte, a fost sancționat contravențional, a fost acuzat de „vătămare din culpă” și colac peste pupăză, a fost cercetat administrativ și i s-a imputat suma de 25.128,61 lei, reprezentând contravaloarea autospecialei.

După mai bine de trei ani, după două decizii emise și contestate, și după o luptă acerbă cu birocrații din Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare, la ultimul for constituit să analizeze contestațiile împotriva deciziilor de imputare, Comisia de Jurisdicție a Imputațiilor din M.A.I. s-a reușit anularea titlului executoriu, agentul fiind exonerat de plata acestei sume uriașe de 25.000 lei.

”Ne întrebăm acum, în ce manieră își mai pot îndeplini sarcinile de serviciu polițiștii, în condițiile în care sunt nevoiți să se lupte cu propria instituție. Sau ce rezultate li se mai pot pretinde când la tot pasul, prin diferite forme, sunt descurajați să își dea interesul pentru aplicarea legii. Nu degeaba continuă să dăinuie în aceasta instituție proverbul: „Nu muncești, nu greșești!”, susțin reprezentanții Sindicatului Europol.


aplicatia inapropiere.ro satu mare

3 Comments on "Povestea polițistului din Satu Mare ”executat” pentru că și-a făcut treaba"

  1. De abia aştesptă în ziua de azi să ți-o tragă. Te înfundă de nici mu mai ştii cum te cheamă. Ruşine ce s-a făcut cu Poliția. Nu mai ai autoritate, jenant, din cale afară.

    View Comment
  2. Eşti tratat ca ultimul infractor deşi ai deplină dreptate şi îți faci meseria pentru care ai jurat. Te înfundă de nu te vezi. Şi te întrebi merită???

    View Comment
  3. Nui destul ca politisti rezolva problemele particulare umbland cu masinile statului si risipind combustibil mi si distruge in mod abuziv si cu tot feluri de munciuni

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.


*


Mai multe despre Inspectoratul de Politie Judetean
Asistenții medicali, plătiți mai bine decât polițiștii! Mii de euro pentru un post în Satu Mare?!

Închide