Polițiștii demarează o nouă acțiune de amploare în județ. Cine sunt cei vizați
Polițiștii demarează o nouă campanie de verificare la nivel național. De data această, polițiștii vor trage pe dreapta transportatorii.
În această săptămână, Poliția Română desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.
„În perioada 13 – 19 mai a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă,” se arată într-un comunicat al Poliției Române.
În cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).
Recent, mai mulți cititori PresaSm au reclamat condițiile pe care le au de îndurat atunci când folosesc transportul intrajudețean de persoane. Înghesuiala este la ordinea zilei, spun călătorii, iar condițiile lasă mult de dorit.
Nu sunt singurele nereguli reclamate de navetiștii sătmăreni.
Guvernul a renunțat la obligația înnoirii parcului auto pentru transportatori
În luna martie, transportatorii din întreaga țară au protestat la București față de introducerea unor reglementări noi pentru cei care doresc să obțină licențe pe traseele județene și naționale. Una dintre solicitările făcute de transportatori a ținut de amânarea acelor prevederi care îi obligau să își înnoiască parcul auto. În urma discuțiilor, Guvernul a renunțat la solicitarea care obliga firmele de transport să își ia mașini noi dacă vor să facă transport de persoane.
Transportatorii au argumentat că înlocuirea microbuzelor și autobuzelor ar duce la falimentarea multor firme, iar cetățenii ar avea de suferit.
De cealaltă parte, călătorii au precizat că multe dintre mașinile vechi le pun viața în pericol.
În cursul anului trecut, mai multe microbuze care transportau persoane au fost implicate în accidente rutiere soldate cu persoane decedate. În unele cazuri, călătorii erau transportați pe bănci improvizate.