Poliția+Poliția Locală=LOVE. Eficiență crescută, partea bună a stării de urgență
Starea de urgență a dus la subordonarea Poliției Locale, ca și comandă operativă, către Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare. Dacă înainte existau stări tensionate între cele două entități, patrulele mixte au dus la o colaborare foarte eficientă.
O spun chiar agenții din teren. Atât polițiști, cât și polițiști locali. Înainte de starea de urgență, agenții Poliției și Poliției Locale patrulau separat în municipiul Satu Mare, suprapunându-se în unele situații, fapt care a dus la scăderea eficienței. Concret, în prezent a crescut numărul de cazuri la care s-a intervenit.
Potrivit informațiilor PresaSM, în prezent sunt opt patrule mixte pe fiecare tură, iar situația operativă este mult mai bine ținută sub control.
”În prezent suntem mult mai eficienți. Nu ne mai călcăm pe picioare. Avem patrule comune, care au foarte multe avantaje. De exemplu, planificarea unică duce la acoperirea mai eficientă a municipiului Satu Mare. Apoi, și polițiștii au avut ocazia să vadă că polițiștii locali chiar își fac treaba, se poate conta pe ei. Poate și pe viitor s-ar putea păstra această colaborare, sub forma patrulelor mixte. Până la urmă siguranța cetățeanului este cea mai importantă”, au spus surse avizate pentru PresaSM.
Caz concret
La începutul lunii aprilie, pe strada Ostrovului din municipiul Satu Mare a intervenit cu mare eficiență un echipaj mixt de Poliție și Poliție Locală. Mai exact, în cazul unui bărbat, din comuna Vetiș, care se afla pe raza municipiului Satu Mare fără să își justifice prezența. De asemenea, se pare că bărbatul ar fi refuzat și să se legitimeze, încercând să se baricadeze în mașină, în care se afla în calitate de pasager.
Polițiștii au insistat – în limitele legale – ca individul să dea curs solicitărilor, dar fără șanse. Așa că polițistul și polițistul local au apelat la extragerea și încătușarea persoanei în cauză. Ca și o măsură suplimentară, acesta ar fi fost sancționat cu o amendă în valoare de 20.000 de lei.