Podul INTERZIS din Satu Mare. MII de persoane îl TRAVERSEAZĂ zilnic, deși LEGEA îngrădește accesul
Mii de persoane care tranzitează zilnic podul de cale ferată din municipiul Satu Mare – cunoscut ca și ”Podul de fier” – încalcă legea, fără să vrea. Este vorba despre persoanele care vor să ajungă din Cartierele Micro 17, Carpați și Carpați II în zona centrală.
Și asta pentru că Legea 289/2005 interzice accesul persoanelor neautorizate pe acest pod. Au acces pe acest pod, conform legii, doar angajații CFR.
”Zonă de siguranță feroviară – 20 de metri de la axul căii ferate – accezul interzis persoanelor neautorizate. Articolul 1 din Legea 289/2005”, se arată pe anunțul postat la ambele capete ale ”Podului de fier”.
Conform legislației în vigoare, zona de siguranţă a infrastructurii feroviare publice cuprinde fâşiile de teren, în limita a 20 de metri fiecare, situate de o parte şi de alta a axei căii ferate, necesare pentru amplasarea instalaţiilor de semnalizare şi de siguranţa circulaţiei şi a celorlalte instalaţii de conducere operativă a circulaţiei trenurilor, precum şi a instalaţiilor şi lucrărilor de protecţie a mediului.
La articolul 3 din aceiași lege este definit și termenul de ”persoană neautorizată”.
”Persoană neautorizată este, în înţelesul art. 1 şi 2, orice persoană care nu are calitatea de angajat al căilor ferate sau care, deşi are această calitate, nu are atribuţii de serviciu în zonele de siguranţă a infrastructurii feroviare publice”, se mai arată în Legea 289/2005.
Singura alternativă ar urma să fie construirea celui de-al treilea pod peste Someș, al cărei licitație urmează să fie publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Acesta va fi construit în zona ștrandului și va prelua întreaga sarcină pietonală de pe ”Podul de fier”.
Atunci sa-l faca caci de zeci de ani podul feroviar nu a mai fost consolidat si oamenii il traverseaza riscindu-si si viata.in aceasi situatie si podul Decebal.
View Comment