Ploaie de stele, la final de săptămână. Leonidele ating punctul maxim
Curentul meteoric al Leonidelor atinge punctul de maxim în noaptea de 16 spre 17 noiembrie, iar cel mai bun moment de a-l urmări este după miezul nopții.
Leonidele au loc în acest an în apropierea fazei de lună plină, astfel că meteorii mai puțin strălucitori nu vor putea fi observați.
Curentul meteoric Leonide este activ în perioada 6 -30 noiembrie. Punctul maxim va fi în 17 noiembrie, când astronomii estimează că vor putea fi văzuți în jur de zece meteori pe oră. Maximul va fi în noaptea de 16 spre 17 noiembrie, începând cu ora 23.00 și continuând după miezul nopții, spre ora 03.00.
În această perioadă, Pământul trece prin dâra de particule de rocă şi praf lăsată de cometa Tempel-Tuttle. Atunci când particulele de rocă intră cu viteză mare în atmosfera terestră, din cauza frecării cu aerul, ele se încing până când iau foc, încălzind puternic şi moleculele de aer, formând astfel acel fenomen luminos căruia științific i se spune meteor, iar popular i se spune „stea căzătoare”.
Meteorii se văd cu ochiul liber, dar pentru a-i observa în condiții bune trebuie să mergeți în zone lipsite de poluare luminoasă, departe de luminile orașului.