O prăjitura, emblemă a orașului. Modul inedit prin care într-o localitate din țară se promovează restaurantele și cafenelele
Un desert aparent simplu, dar extrem de delicios a devenit vedetă în Brașov, după ce Bresla Cârciumarilor a ales un mod inedit de a promova restaurantele, cafenelele și brutăriile din oraș, titrează jurnaliștii de la Brașov.net
Prăjitura tradițională transilvăneană are origini austro-ungare, dar rețetele au fost adaptate și îmbunătățite în timp. Scopul creării unui desert unic la nivelul Breselei Cârciumarilor din Brașov este de a promova fiecare local care s-a înscris în campanie.
Turiștii pot să facă chiar și turul restaurantelor, brutăriilor și cafenelelor care servesc ișler.
Ișlerul a fost promovat pentru prima dată în Brașov, în urmă cu doi ani. În unele localuri desertul a rămas în meniu și în ziua de azi. La un alt restaurant din centrul orașului clienții cumpără zeci astfel de prăjituri zilnic.
„Ișlerul a rămas la noi în meniu ca un desert emblemă. Noi îl facem după o rețetă a unei vecine, din copilăria mea, care era pasionată de dulciuri. Este un ișler clasic, cu glazură de ciocolată. Este deja o emblemă a Breslei Cârciumarilor”, spune Antonela Panţuru, proprietarul unui restaurant din centrul Brașovului.
Timp de două săptămâni, iubitorii de dulce vor putea savura ișlerul în 15 locații din Brașov.
Dacă cererea va fi mare, atunci inițiatorii campaniei se gândesc chiar să prelungească perioada în care desertul se va regăsi în oraș.