O mamă a murit fiindcă nu a vrut să cheme ambulanța! Alții o transformă în taxi
Sătmăreanca, în vârstă de 44 de ani, care a decedat astăzi, în accidentul rutier de pe DN19, produs între Petrești și Carei, și-a pierdut viața după ce i s-a făcut rău la volan. Mama a doi copii minori se îndrepta spre Spitalul Carei, după ce a acuzat o stare de rău.
Angajată ca și asistentă la Serviciul Județean de Ambulanță, Magdalena S. nu a dorit să își pună colegii pe drumuri, potrivit informațiilor PresaSM. Așa că, în jurul orei 03.30, și-a informat fiul mai mare că merge până la spital. Din nefericire, i s-a făcut rău pe drum, a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un cap de pod.
Drama este cu atât mai mare cu cât unul dintre fii victimei astăzi a împlinit 18 ani!
Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să o odihnească în pace!
În tot acest timp, mii de sătmăreni apelează la Serviciul Județean de Ambulanță pentru cele mai mici afecțiuni sau pentru că doresc să obțină astfel analize gratuite prin Unitatea de Primire Urgențe.
”Mulți cheamă ambulanța fiindcă au prioritate la Urgențe, pentru că ambulanța are prioritate. Noi mergem să salvăm vieți, nu mergem să transportăm potențiali bolnavi”, spun surse din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță.
Există situații incredibile, ca urmare a unor apeluri din zone defavorizate social! De exemplu, sunt persoane care sună la ambulanță pentru o banală durere de măsea. Alții sună pentru a ajunge din mediul rural în Satu Mare, Carei sau Negrești-Oaș. Simulează o afecțiune, ajung la Urgențe, iar de acolo ies bine-mersi pe ușă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Nu este o glumă! Este tristul adevăr!
Din cele șapte echipaje care lucrează într-o tură dacă cel puțin unul merge la un caz care nu e o URGENȚĂ, un alt bolnav care are nevoie REALĂ de servicii de medicale s-ar putea să moară.
La nivelul Serviciului de Ambulanță Satu Mare muncesc puțin peste 150 de persoane, care deservesc aproape 300.000 de locuitori ai județului, cu circa 30 de ambulanțe. Parte din ele cu peste 500.000 de kilometri la bord, îmbătrânite și ele.