O întreagă familie din județ a fost la un pas de a ajunge la Urgență
O familie din Ambud a fost la un pas de a ajunge la Unitatea de Primire Urgențe, după ce au sacrificat un poc, în greutate de 250 de kilograme. Inspirat, capul familiei a dus mostre de carne la un laborator specializat și …. surpriză! Porcul era infestat cu parazitul responsabil pentru trichineloză.
Concret, urmând recomandările celor de la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, familia a dus o mostră de carne la analize, mai exact pentru a i se face examenul trichineloscopic, înainte de a consuma din carnea provenită de la animal.
Nici nu au apucat să prepare nimic din porcul sacrificat pentru că verdictul medicilor le-a interzis acest lucru, descoperindu-se că porcul era infectat cu trichineloză, ceea ce i-ar fi predispus la infectare și pe membrii familiei, dacă ar fi consumat preparate din carnea acelui porc. Carnea provenită de la animal a fost confiscată și neutralizată.
Pentru că animalul a fost crotaliat și înregistrat, familia care l-a crescut și l-a sacrificat va fi despăgubită de către stat, valoarea de piață pentru animalul de 250 de kilograme fiind de 2000 lei.