Mitul investițiilor
Populația noastră consideră că investitorii sunt oameni unici, cu milioane de euro și cu diplome de la Harvard, dar, în realitate, oricine poate fi investitor. Dezmințim trei mituri majore despre investiții.
1 Mit: Trebuie să fiți un expert pentru a investi
Piața de astăzi arată că investitorii de succes sunt uneori oameni complet obișnuiți. Există povești de studenți, bunici și bibliotecari din provincie care au avut norocul de a investi în companii promițătoare. Desigur, pentru a investi mai conștient, merită să vă educați și să învățați treptat mai multe despre cum funcționează lucrurile, dar aveți nevoie de un minim de cunoștințe pentru a începe.
2 Mit: Trebuie să fiți milionar pentru a investi
Desigur, este mai ușor și mai încurajator să intri pe piața bursieră cu un milion de lei, dar nu trebuie să ai mii de lei în economii. Experții financiari recomandă să investiți cel puțin 10% din venitul lunar în acțiuni, indiferent de volumul acestora. Cel mai bine este să cumpărați acțiuni atunci când piața este în scădere, deoarece așa puteți cumpăra mai multe acțiuni cu mai puțini bani. Dacă nu dispuneți de bani de rezervă în acest moment, dar sunteți încrezător în potențialul mare de creștere, vă puteți lua din economii sau puteți contracta un împrumut online. Alegerea unui împrumut rapid credit cu cele mai bune condiții este cel mai simplu cu ajutorul serviciului de comparare financiară MyCredy.
3 Mit: Trebuie să urmăriți piața 24 de ore pe zi pentru a investi
Neprofesioniștii sunt sfătuiți să investească în acțiuni ale unor companii promițătoare pe termen lung. În 3-5 ani, este foarte probabil ca valoarea acestor acțiuni să crească și atunci veți putea obține un profit frumos. Dacă alegeți această strategie, nu este nevoie să monitorizați îndeaproape piața și să reverificați constant starea portofoliului dumneavoastră, puteți investi o zi pe lună, când vine momentul să investiți următoarele 10-15% din salariu.
Oricine poate fi investitor în 2022. Cheia este să te informezi pe această temă, să îți alegi cu grijă brokerul și să investești în diferite companii, fără a-ți investi toți banii într-o singură companie.