Ministrul Economiei, despre deschiderea restaurantelor: Nu are logică
Invitat la emisiunea Jurnalul de Seară, ministrul Economiei a vorbit despre posbilitatea deschiderii restaurantelor. Virgil Popescu a spus că nu este optimist și a precizat că nu ar avea nicio logică să fie deschise restaurantele având în vedere că regulile nu sunt respectate nici la terase.
„Am avut întâlniri cu industria HoReCa, am pus la punct la punct inclusiv regulile care ar trebui să fie luate în considerare pentru deschiderea restaurantelor. Le avem pregătite. Din păcate, evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist în privința deschiderii în interior a restaurantelor. Și mâine vom lua în discuție acest lucru, dar repet, nu sunt optimist că acest lucru va întruni o majoritate în așa fel încât să se poată deschide restaurantele. Trebuie să ne convingem că cetățenii, turiștii respectă regulile pe terase și apoi discutăm și de deschiderea restaurantelor. Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut. Nu facem decât să escaladăm evoluția cazurilor”, a spus ministrul Popescu la Digi24.
Ministrul a mai spus și că va susține prelungirea stării de alertă, un lucru precizat și de ministrul Sănătății, care a declarat și el că propunerea va fi făcută având în vedere numărul crescut de cazuri înregistrate în decursul săptămânii trecute. Și astăzi, potrivit INSP, numărul noilor cazuri raportate a trecut de 600. În plus, astăzi au fost raportate 30 de decese ale unor pacienți confirmați pozitiv cu COVID-19.