Ministerul Dezvoltării: Tel Drum, sume fără acoperire și în județul Satu Mare
Oficiali ai Ministerului Dezvoltării susțin că firma Tel Drum (despre care procurorii DNA susțin că ar fi controlată de Liviu Dragnea) ar fi efectuat în județul Satu Mare lucrări cu nereguli în proiecte finanțate cu fonduri europene, informează digi24.ro.
Ministerul Dezvoltării a informat echipa „România furată” (Digi 24) că Tel Drum a beneficiat de sume fără acoperire în mai multe contracte finanțate cu bani europeni. ANAF-ul trebuia să recupereze câteva milioane de euro de la Tel Drum, Fiscul întârzie să recupereze suma de la societatea care ar fi controlată, în baza unei anchete penale a DNA, de Liviu Dragnea.
Este vorba despre mai multe contracte finanţate de Uniunea Europeană, proiecte de infrastructură realizate în judeţele Satu Mare, Constanţa, Teleorman şi în municipiile Alexandria şi Craiova. Conform experţilor europeni, Tel Drum ar fi beneficiat de plăţi în afara legislaţiei în valoare de 2,5 milioane de euro.
Consiliul Județean Satu Mare ar fi alocat firmei Teldrum două contracte – în 2013 și 2014 – echivalentul a aproape nouă milioane de euro. Cea mai importantă lucrare din județul Satu Mare a vizat reabilitarea Drumului Județean 109 L, așa-numita ”Autostradă a Țării Oașului”, care face legătura între Negrești Oaș și Turț, pe o lungime de circa 30 de kilometri și la o valoare de aproximativ 9 milioane de euro.
Potrivit jurnaliștilor digi24, procurorii Direcției Naționale Anticorupție spun că Liviu Dragnea este cel care ar fi coordonat constituirea unui grup infracțional organizat din jurul afacerilor Tel Drum şi că ar fi adevăratul beneficiar al firmei. Structura acţionariatului se menţine asemănătoare până în aprilie 2009, moment din care societatea e iar la purtător.
Conform sursei citate, timp de aproape 10 ani, singurul om la vedere a fost Petre Pitiş, director general şi preşedinte al consiliului de administraţie. Din CV-ul lui Petre Pitiş reiese că activitatea sa profesională şi ascensiunea sunt legate de Liviu Dragnea. A lucrat ca subinginer până în 2005 în combinatul chimic din Turnu Măgurele. Între 2009 şi 2017, timp de opt ani, din salariile încasate de la Tel Drum, Petre Pitiş ajunge acţionarul majoritar al unei companii care ar costa câteva zeci de milioane de euro.
Pai asta se stia de mult….apropo de ce nu mentionati si numele lui Govor in articol?….
View Comment