Mașinile Google Street View vor reveni la Satu Mare pentru actualizarea imaginilor din Google Maps. Echipele sunt dotate cu cele mai noi tehnologii, inclusiv cu dispozitive trekker care vor permite fotografierea zonelor în care automobilele nu au acces.
Potrivit celor de la Alphabet Inc, compania mamă, Google Street View se întoarce în România, iar mașinile vor putea fi văzute din nou și pe străzile din Satu Mare. Noile maşini Google Street View sunt echipate cu camere care vor oferi imagini la 360o. O altă îmbunătățire este dispozitivul trekker, cel care va permite fotografierea trotuarelor, a zonelor pietonale, a parcurilor şi altor obiective publice unde maşinile nu au acces.
De altfel, și exteriorul mașinii a fost modificat, tocmai pentru a ilustra frumusețile naturale pe care internauții pot să le viziteze virutal grație Street View. În Europa, mașinile ilustrează frumusețile Mont Blanc-ului, asta în timp ce în Statele Unite, automobilele sprezintă o poză panoramică a Marelui Canion.
Una dintre zonele municipiului care s-a schimbat mult la față de la ultima vizită a echipei Google este Drumul Careiului.
FOTO INTERACTIV. Cum s-a schimbat la față Drumul Careiului
Mașinile Google Street View vor prelua imaginile cu ajutorul trekker-ului din 31 de orașe ale României: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Constanţa, Galaţi, Braşov, Ploieşti, Brăila, Oradea, Bacău, Arad, Piteşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Baia Mare, Buzău, Botoşani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Piatra Neamţ, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu, Tulcea, Târgovişte, Bistriţa, Reşiţa, Slatina, Focşani.
Dispozitivul trekker este un rucsac pe care este montat cel mai nou model de cameră Steet View pentru preluarea de imagini 360o. Trekker-ul este dus în spate de un operator, iar camera fotografiază automat în timp ce acesta merge.
Până acum, trekker-ul a fost folosit în România pentru obiectivele turistice importante, inclusiv Delta Dunării, care a fost fotografiată anul trecut.
Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în 2012. Eforturile celor de la Alphabet au continuat cu captarea imaginilor din difertie zone turistice cum sunt salina Turda, Castelul Bran, Delta Dunării și Cetatea Alba Iulia.
În alte țări, mașinile Google Steet View, în parteneriat cu municipalitățile, au realizat și o hartă a calității aerului. Așa s-a întâmplat în Londra, Copenhaga, iar mai nou în Amsterdam, orașe alăturându-se Project Air View, care dorește să atragă atenția asupra nivelului de poluare din marile orașe.