Satu Mare, județul milogilor. Mai mulți asistați social decât Clujul
Satu Mare primește lovitură după lovitură. Dacă zilele trecute aminteam de faptul că mai tot Ardealul și întreg Maramureșul ne întrec destul de clar la capitolul salarii și oportunități, ei bine, județele vecine continuă să ne dea și alte exemple de urmat.
Cu toate că Sătmarul nu are nicidecum o populație semnificativă ca număr în comparație cu tărâmurile încărcate cu tradiție din Transilvania, județul nostru reușește totuși să iasă în evidență, bineînțeles, în mod negativ. Ne referim aici la nivelul de trai, deoarece acest aspect se poate contabiliza și prin numărul de asistați social, iar la acest capitol Satu Mare este într-o poziție fruntașă.
Dacă raportăm numărul de beneficiari ai ajutorului social la total populație, Sătmarul este pus într-o lumină proastă, având în vedere că județul nostru are peste 4.500 de persoane care primesc venitul minim garantat de stat, în valoare de 271 lei și o populație de 390 de mii de locuitori. De exemplu, unul dintre cele mai mari județe din Transilvania și din țară, Clujul are puțin peste 3.500 de beneficiari ai ajutorului, raportat, atenție, la peste 700 de mii de locuitori.
Așadar, se pare că întinsul mâinii a devenit deja un soi de sport local extrem de bine promovat, pe când truda și sudoarea le revin celor care încă nu au fost contaminați cu virusul statului degeaba.
Printre primele județe la asistați social se numără Teleorman, cu aproape 11 mii de beneficiari și 389 de mii de locuitori.
Pai e o vina comuna, in primul rand a celor de la AJOFM ca nu ii obliga sa munceasca pe acesti oameni si in al doilea rand a firmelor participante la tot felul de targuri de locuri de munca, ce se multumes sa le stampileze hartiile astora.
View CommentDaca tot plateste si sprijina Florisalul, care face o treaba de toata jena in municipiu, primaria ar putea impune acestei societati, prin hotarare de consiliu local, la fel cum au facut si cu taxele pentru Florisal, ca sa faca angajari dintre acesti oameni … aaa dar nu se poate ca acolo locurile sunt ocupate deja de oameni cu „sindicat” in spate (asa se zvoneste prin garla asta mare).
De aceea e asa curat orasul … e ca si la ei acasa.
Ar fi interesant de aflat care firma a dat cele mai multe negatii la ultimul targ … oare de ce? si la aceasta intrebare ar fi de dorit un raspuns sincer.
decat sa ne plangem ca nu avem oameni ce sa angajam, mai bine nu am da negatii iar cei care refuza sa munceasca sa nu mai primeasca acei bani, chiar daca se numeste ajutor social, ce fac ei pentru societatea care le plateste acei bani? nimic!
ar fi cazul sa ne revenim. sa angajam ceea ce avem, iar cei pe ajutor social sa inceapa sa munceasca. zic.